Konstituciniame Teisme – byla dėl užsienyje susituokusių gėjų teisių Lietuvoje

Konstitucinis Teismas antradienį pradeda nagrinėti bylą dėl užsienyje susituokusių homoseksualų teisių.

Teismas turėtų išaiškinti, ar Konstitucijai neprieštarauja normos, neleidžiančios suteikti leidimo gyventi Lietuvoje su Lietuvos piliečiu susituokusiam užsieniečiui.

Į Konstitucinį Teismą kreipėsi Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas. Jis nagrinėja bylą, kurioje užsienietis, su Lietuvos piliečiu prieš trejus metus Danijoje sudarę santuoką, skundžia Migracijos departamento sprendimą neišduoti leidimo gyventi šalyje.

Europos Sąjungos Teisingumo Teismas (ESTT) birželį paskelbė, kad tos pačios lyties bendrijos šalių partneriai turi teisę gyventi bet kurioje valstybėje narėje, net jeigu ji nepripažįsta gėjų santuokų.

Lietuvoje nėra įteisintos nei gėjų santuokų, nei partnerystės. Keli ankstesni Lietuvos liberalių politikų bandymai šalyje įvesti civilinę homoseksualų partnerystę Seime nepasiekdavo priėmimo stadijos.

Konstitucinis Teismas bylą nagrinės rašytinio proceso tvarka, vieši posėdžiai nebus rengiami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Argi Konstitucinis teismas leis gyventi,tai būtu išniekinimas mūsų Šventos Marijos žemė. Šlykštu net žiūrėti į nuotraukas kodėl taip reklamuoja,juk mato mūsų vaikai.Juos aplamai reikia nuo visuomenės izoliuoti,tai nepilno proto žmonės.

Anonimas

Anonimas portretas
Tai tiesiog išniekinimas mūsų šventos žemės jeigu dar atsibastys tie pidarai.Vienas buvo pabėges kirilkinas,vėl sugrįžo,gal atsitempti nori savo iškrypėlį.Kiek galima rodyti tuos iškrypėlius,tegul savo snukių nekiša.į viešumą jau norisi ant jų apš. Ką mato,girdi mūsų vaikai.Lauk visus tuos išgamas iš.mūsų šalies.Dar mat užsimanė čia veistis kaip žiūrkės. Ne ne ne tokiems iškrypėliams.

priestarauju.

priestarauju. portretas
Kam publikuojat tokias nuotraukas man asmeniskai labai slykstu ziureti ir niekaip nesuprantu kam skiriama tokia reklama
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių