KT teisėja nušalinta nuo pensijų reformos tyrimo dėl sesers veiklos

Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas ketvirtadienį nušalino teisėją Daivą Petrylaitę nuo išankstinio tyrimo dėl pensijų sistemos reformos, paaiškėjus, kad jos sesuo advokatė Vida Petrylaitė yra prisidėjusi rengiant parlamentarų kreipimosi argumentus.

„Šiandien pasirašiau potvarkį ir perdaviau tyrimą atlikti kitam teisėjui“, – BNS sakė D. Žalimas.

Pasak D. Žalimo, toks sprendimas priimtas išaiškėjus, kad teisėjos sesers konsultacijų privatiems pensijų fondams teiginiai yra „pažodžiui nugulę į pareiškėjo kreipimąsi“.

„Tai tapo žinoma iš pačios teisėjos. Ji pati nusišalino nuo išankstinio tyrimo ir bylos, jeigu tokia būtų. Jei būčiau žinojęs tai iš anksto, tai būčiau jos neskyręs“, – sakė pirmininkas.

Išankstinis tyrimas atliekamas prieš priimant sprendimą, ar priimti nagrinėti grupės opozicijos parlamentarų prašymą. Seimo nariai prašo išaiškinti, ar Seimo patvirtinta pensijų sistemos reforma neprieštarauja Konstitucijai.

Kiek anksčiau ketvirtadienį naujienų portalas delfi.lt paskelbė, kad šį mėnesį įvyko Seimo biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Stasio Jakeliūno ir D. Žalimo susitikimas.

Jie abu patvirtino, kad toks susipažinimo susitikimas buvo, bet tikino, kad apie bylą ir D. Petrylaitės išankstinį tyrimą jame nebuvo kalbėta.

S. Jakeliūnas sakė, kad per susipažinimo vizitą pateikė „tam tikrus istorinius kontekstinius argumentus“ dėl pensijų reformos, tačiau D. Žalimas jų nekomentavo.

Parlamentaras teigė sąmoningai nekalbėjęs apie bylą ar teisėją D. Petrylaitę, nors pridūrė, kad buvo „girdėjęs iš kolegų“ apie giminystės ryšius.

D. Žalimas taip pat sakė, kad susitikime „apie tai nebuvo jokios kalbos“.

Dėl pensijų reformos liepos pabaigoje į Konstitucinį Teismą kreipėsi konservatoriai, liberalai ir socialdemokratai.

Jie sako, kad nuo kitų metų prasidėsianti pensijų reforma pažeis antroje pensijų kaupimo pakopoje dalyvaujančių žmonių teisėtus lūkesčius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vajezus ....tai kaip dabar

vajezus  ....tai kaip  dabar   portretas
kortom bursim be orakules....beliks tik KT-samanu klausytis...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių