Kultūros ministerija ieško G. Kėvišo įpėdinio

Kultūros ministerija antradienį paskelbė konkursą Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) direktoriaus pareigoms užimti.

Skelbimas antradienį buvo išplatintas dviejuose Lietuvos laikraščiuose ir keturiuose užsienio leidiniuose, BNS sakė ministerijos atstovas spaudai Arūnas Malinovskis.

Šiuo metu LNOBT laikinai vadovauja finansų vadybininkas Sigitas Žutautas, jis birželį šiose pareigose pakeitė dėl viešųjų ir privačių interesų pažeidimų atleistą ilgametį teatro vadovą Gintautą Kėvišą. 15 metų teatrui vadovavęs G.Kėvišas mano, kad buvo atleistas neteisingai ir apskundė šį sprendimą teismui.

Naujajam teatro vadovui keliamas reikalavimas turėti universitetinį arba jam prilygintą meno, humanitarinių arba socialinių mokslų magistro laipsnio išsilavinimą

LNOBT direktorius taip pat privalės turėti mažiausiai penkerius metus vadovaujamo darbo patirties ir mokėti anglų, prancūzų arba vokiečių kalbą. Konkurso dalyviai turės pristatyti penkerių metų teatro programą, joje turės būti įvertinta teatro veikla ir pateikta ateities vizija.

Kultūros ministerija paraiškų lauks iki rugsėjo 5 dienos. Su konkursą laimėjusiu kandidatu bus sudaryta penkerių metų darbo sutartis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių