L. Linkevičius apie V. Žirinovskį: kai kurių politikų vieta – zoologijos sode

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako nematantis prasmės veltis į diskusijas dėl Rusijos Dūmos deputato Vladimiro Žirinovskio kalbų apie „Vilniaus ir Klaipėdos atsiėmimą“.

BNS paklaustas apie V.Žirinovskio pasisakymą, ministras atsakė, kad kai kurių politikų vieta yra zoologijos sode.

„Neturėtume veltis į šitą diskusiją. Jau esu sakęs, kad yra tokių politikų, kurių vieta yra zoologijos sode. Nematau prasmės leistis į tokio lygio diskusijas,“ - BNS trečiadienį Niujorke sakė ministras.

L.Linkevičius atkreipė dėmesį, kad V.Žirinovskis nuo pernai rugsėjo yra įtrauktas į Europos Sąjungos (ES) „juodąjį sąrašą“, kuriame esantiems asmenims draudžiama atvykti į Bendrijos šalis.

„Jis yra sankcijų sąraše nuo 2014 metų rugsėjo mėnesio. Čia papildomai nereikia nieko daryti“, - sakė ministras, paklaustas apie vidaus reikalų ministro svarstymus, kad V.Žirinovskis Lietuvoje gali būti paskelbtas nepageidaujamu asmeniu.

Grasinimus „atsiimti Vilnių ir Klaipėdą“ Rusijos Liberalų demokratų partijos lyderis V.Žirinovskis išsakė trečiadienį po vidurnakčio Rusijos Pirmuoju kanalu rodytoje laidoje „Momento struktūra“.

Su V.Žirinovskiu laidoje dalyvavęs ES ambasadorius Maskvoje Vygaudas Ušackas pranešė, kad pareikalavo oficialios Rusijos pozicijos dėl Lietuvos teritorinio vientisumo. Jis teigė manantis, kad šį klausimą turėtų kelti ir Lietuvos vadovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O varge

O varge portretas
toks tokiam pasiule zoologijos soda.

raskila

raskila portretas
tai, kad ten to zoo gyventojų yra ir daugiau, kuo aukštesnė tvora, tuo labiau urzgia :)

mizantropas

mizantropas portretas
mums tokie žirinovskio paistalai yra labai parankūs - mes galime jais remtis ir visam pasauliui parodyti, kokia rusija yra agresorė ir kam ji labiausiai grasina. nekreipti dėmesio yra pavojinga, nes galime labai nudegti, nes šitas klounas ir yra tikrasis "karaliaus" juokdarys, sakantis tiesą ir laukiantis reakcijos. Taigi, puiku, kad tiesa neslepiama ir aiškiai išsakoma, ko daugiau norėti? Tik ginkluotis ir su rusija nesiderėti jokiais klausimais. beje, kur dingo atsakymai į Karaliaučiaus grąžinimą nesvarbu kam, nes jis niekada ruskiams nepriklausė. Kur tas žirinovskis, kurio tėvas juristas, gal atsakys šita russische schweine?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių