Labdaros telemaratone „Pasidalink“ – rekordinė parama skurstantiems

  • Teksto dydis:

Penktadienio vakarą Lietuvos žmones gerumui burtis kvietė LNK ir „Maisto banko“ labdaros telemaratonas „Pasidalink“. Jo metu surinkta virš 170 tūkst. eurų.

,,Tai didžiausia kada nors buvusi suma, per vieną vakarą paaukota nepasiturinčiųjų maitinimui organizuoti,“ – sakė labdaros ir paramos fondo vadovė Kristina Tylaitė.

Išskirtinės architektūros moderniausiame Vilniaus verslo centre K29 surengtas grandiozinis labdaros koncertas prie ekranų pritraukė dešimtis tūkstančių žmonių. Skambindami trumpuoju numeriu 1343 jie ne tik prisidėjo 2 eurų auka, bet ir galėjo asmeniškai pabendrauti su garsiais Lietuvos žmonėmis – aktore Kristina Kazlauskaite, vienuoliu pranciškonu ir kunigu Juliumi Sasnausku, dainininkais Česlovu Gabaliu ir Mia, dirigentu Vytautu Lukočiumi, atlikėju ir visuomenininku Išvanu Kvik bei kitais.

Labdaros vakarui „Pasidalink“ dirigavo neišskiriama šio renginio pora vedėjai Rolandas Vilkončius ir Nomeda Marčėnaitė. Jiems talkino charizmatiškoji Asta Stašaitytė, tiesioginiame eteryje kalbinusi „Maisto banko“ remiamas šeimas.

Penktasis labdaros koncertas „Pasidalink“ tradiciškai prasidėjo scenos žvaigždžių chorui galingai užtraukus šios akcijos himną. Prisidėti prie skurdo mažinimo ir dalintis Lietuvos žmones pakvietė ir Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Koncerto metu parodyti jautrūs reportažai apie „Maisto banko“ remiamas šeimas, kurias aplankė žinomi žmonės – dainininkė Nijolė Pareigytė-Rukaitienė, aktorė Violeta Mičiulienė, verslininkas, buvęs sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas ir baleto primarijus Nerijus Juška. Vienišos vaikus auginančios mamos, gausios šeimos, gyvenimo vargų prispausti neįgalieji ir ligoniai, suvargę senoliai, darbo ir vilties netekę vyrai – jie dažniausiai pakliūna į skurdo ir nepritekliaus spąstus. Jų istorijos ne vienam vertė braukti ašaras.

Ypatingą labdaros vakarą su nepasiturinčiomis šeimomis solidarizavosi kelios dešimtys įvairių kartų mylimiausių solistų, grupių, chorų ir specialiai renginiui susibūrusių duetų. Pirmieji pasirodė ir aukoti kvietė Radžis ir Vaidas Baumila. Ugningą pasirodymą surengė atgimusi grupė  „YVA“.

Pati lankiusi nepasiturinčias šeimas, garsi atlikėja Violeta Riaubiškytė-Tarasovienė dainavo ne tik su vyru Viliumi, bet ir visa grupe „B‘Avarija“. Lietuvos mamoms ir jų vaikams garsiausią Lietuvos lopšinę atliko Česlovas Gabalis su Ema ir studija „Hey”.

Publikai puikiai pažįstamos grupės ,,Delfinai” dainų popuri atliko būrys atlikėjų – grupė „Magnit”, Soliaris ir Gražvydas. Dainą „Mamai“ Sasha Song atliko su grupe, vertusia šį kūrinį į gestų kalbą. Vilija Matačiūnaitė su pučiamųjų grupe „Vario kirtis” atliko svajingą kūrinį „Kas gali būt geriau“.

Vėliau sceną drebino ir žiūrovus nuo kėdžių pakilti vertė roko veteranai „Rebelheart“, „Kardiofono“ dainą „Kalėdinė eglutė“ naujam gyvenimui prikėlę „Biplan“ ir aistringais publikos klyksmais sutikti „Lemon Joy“. K29 vestibiulyje susirinkę keli šimtai „Maisto banko“ savanorių į taktą siūbavo ir šėlo klausydamiesi garsiausių šių atlikėjų hitų.

Į vyresnę auditoriją apeliavo populiariausias dainas atlikusi Birutė Petrikytė ir aistrų furorą sukėlusieji energingieji „Sare Roma” ir Išvanas Kvik. Žiūrovus nustebino netikėtas Deivio Norvilo ir Rafailo Karpio duetas – galingais balsais solistai atliko garsiausią visų laikų dainą apie meilę, legendinių „The Beatles“ „Viskas ko reikia - tai meilė“ („All You Need Is Love“).

Žadėtąją vakaro staigmeną pateikė renginio vedėjas Rolandas Vilkončius, scenoje įkūnijęs ekscentrišką japonų komiką, atlikdamas šimtų milijonų video peržiūrų sulaukusią dainušką „Pen-Pineapple-Apple-Pen“. Nuo jo neatsiliko Nomeda Marčėnaitė, salę pakvietusi priimti garsųjį „manekenų iššūkį“ – po K29 skliautais vos tilpę žiūrovai kelias akimirkas turėjo likti sustingę judesyje.

Koncerto apogėjumi tapo ant scenos sugrįžusios legendinės grupės „Naktinės personos“ pasirodymas. Alanui Chošnau dainuojant salei mintinai žinomas dainas „Kaltas ruduo“, „Pasaulis toks yra“ ir griausmingoms ovacijoms griaudint aukojimo skaitliukas parodė, kad perkopta 150 tūkstančių suma. Koncerto metu grupė žiūrovams pristatė naują savo singlą „Gerumu gerumu“.

Vakaro vedėjai pranešė, kad renginio rėmėjai prisidėjo dar 14 tūkst. eurų. 

Renginio organizatoriai dėkojo visiems, paaukojusiems nepasiturinčiųjų maitinimui. „Ačiū, Lietuva! Dirbsime daugiau, smagiau, geriau! „Maisto bankas" esate Jūs - rėmėjai, savanoriai, draugai ir draugės!“ – tokius padėkos žodžius šįryt galima perskaityti šios labdaros organizacijos socialinių tinklų paskyrose.

„Maisto bankas“ primena, kad nespėję paaukoti gali ir toliau skambinti trumpuoju numeriu 1343 (auka 2 eurai) arba paremti interneto svetainėje maistobankas.lt.   



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių