Laimės ataskaita: ar žinome, kuriose srityse lietuviai lenkia kitas Europos šalis?

Neseniai Jungtinių tautų (JT) „Pasaulio laimės ataskaitoje“ Lietuva pakilo į 50 vietą. Pagal šios ataskaitos duomenis, lietuviai yra laimingesni už kaimyninės Latvijos ir Estijos gyventojus, o kai kur netgi esame pirmūnai Europoje. Ar žinome šias sritis ir ar vertiname tai, ką turime?

Lietuvos banko (LB) Makroprudencinės politikos skyriaus ekonomistė Edita Giedraitė pažymi, kad Lietuvoje aukštąjį išsilavinimą turinčių gyventojų nedarbo lygis yra vienas žemiausių Europoje (siekia apie 3 proc.) Šiuo atžvilgiu mes lygiuojamės į tokias šalis kaip Nyderlandai ar Jungtinė Karalystė.

Pasak Lietuvos banko atstovės, taip pat galima džiaugtis turimais pliusais darbo rinkoje.

„Į darbą keliaujame tikrai trumpai, palyginus su kitomis Europos valstybėms. Taip pat Lietuvoje yra pati didžiausia dalis gyventojų, kuriems niekuomet netenka dirbti naktimis“, – pastebi LB atstovė.

Indekse taip pat išskiriama, kad Lietuvoje palyginti nedidelė dalis gyventojų (13,4 proc.) skundžiasi kaimynų ar gatvės keliamu triukšmu, o mūsų šalies sostinė laikoma žaliausia Europoje (užima pirmą vietą Žaliojo miesto indekse). Pasak E. Giedraitės, Vilnius vertinamas dėl žaliųjų plotų, pakankamai nedidelio užterštumo mieste.

Kalbant apie šalies sveikatos sistemą, nors ir neretai girdimi skundai dėl ilgų eilių ir kt., tačiau, anot tyrimo, sveikatos paslaugų brangumu ir eilėmis Lietuvoje skundžiasi tik apie 3 proc. gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių