Lapkričio mėnesį – dideli policijos reidai

  • Teksto dydis:

Lietuvos kelių policijos tarnyba lapkričio mėnesį šalies keliuose rengia šešias prevencines eismo dalyvių kontrolės priemones.

Pirmadienį prasidėjo ir iki lapkričio 6 dienos vyks transporto priemonių važiavimo greičio kontrolė.

Lapkričio 1-20 dienomis policija dėmesį skirs pėsčiųjų, dviratininkų ir vadeliotojų kontrolei. Pareigūnai stebės, ar atšvaitai, kiti šviesą atspindintys elementai naudojami tamsiuoju paros metu ar esant blogam matomumui.

Taip pat bus aiškinamasi, ar pėstieji važiuojamąją kelio dalį pereina ar eina ten, kur draudžiama. Bus stebima, ar eismo dalyviai paiso eismo reguliavimo signalų, kelio ženklų, ženklinimo reikalavimų, laikosi eismo tvarkos automagistralėse.

Lapkričio 14-20 dienomis vyks pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolė.

Lapkričio 21 dieną šalyje vyks transporto priemonių vairuotojų blaivumo patikrinimai.

Lapkričio 21-27 dienomis bus tikrinama, ar naudojamos privalomos saugos priemonės (diržai, šalmai), ar laikomasi vaikų vežimo automobiliuose taisyklių. Policija stebės, ar dviratininkai dėvi ryškiaspalves liemenes su šviesą atspindinčiais elementais.

Lapkričio 28-gruodžio 4 dienomis vyks dar viena transporto priemonių važiavimo greičio kontrolė.

Lietuvos kelių policijos tarnyba atkreipia dėmesį, kad siekiant užtikrinti visų eismo dalyvių saugumą ir užkirsti kelią dalyvauti eisme asmenims, ignoruojantiems Kelių eismo taisykles, kiekvieną savaitgalį organizuojami reidai vienoje ar keliose šalies apskrityse.


Šiame straipsnyje: policijareidaisaugus eismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių