Ledas ant Kuršių marių vietomis yra pavojingas

  • Teksto dydis:

Ledas ant Kuršių marių kai kur pavojingas, yra ir neužšalusių vietų, perspėja žvejų antplūdžio savaitgalį laukianti Neringa.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybai paskelbus, kad Kuršių marių ledo storis ties Nida siekia daugiau nei 10 centimetrų, Neringos savivaldybė praneša, kad atvirų vietų dar yra, o Pervalkoje ir Juodkrantėje ledas yra nepakankamo storio, ant jo nerekomenduojama lipti.

Neringos savivaldybės saugaus elgesio vandenyje ir ant ledo taisyklės numato, kad lipti, vaikščioti, čiuožti ant užšalusių vandens telkinių ledo galima, jei vidutinis ledo storis mažesnis nei 10 centimetrų. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos penktadienio duomenimis, Kuršių marių ledo storis ties Nida siekia 16 centimetrų.

Pranešime pažymima, kad padėtis yra netolygi, nes matavimai atliekami tik dviejose taškuose – ties Nidos uostu bei Vente, tad kitose vietose visuomet reikia būti budriems. Atvirų vietų dar matoma nutolus toliau nuo kranto, nesaugus ledo storis yra ties Pervalka ir Juodkrante.

Neringos savivaldybė primena, kad ledu rekomenduojama eiti pramintu keliu, čiuožiant, neatitraukiant kojų nuo ledo, tvirta lazda tikrinant ledo stiprumą. Jei sudavus į ledą lazda pasirodo vanduo, būtina grįžti į krantą. Ledu einant grupei žmonių, laikomasi ne mažesnio kaip penkių metrų atstumo tarp kiekvieno žmogaus. Einant ledu, aplenkiamos užneštos sniegu arba pripustytos ledo vietos, atidžiai tikrinamas ledo stiprumas prie kranto.

Tvirtas ledas visada turi mėlyną arba žalią atspalvį, o matinės baltos spalvos arba geltono atspalvio ledas yra netvirtas.

Su savimi būtina turėti smaigus, juos reikia laikyti greitai ir lengvai pasiekiamoje vietoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaida

klaida portretas
Rasot : kad lipti,vaiksciuoti,ciuozti ant ledo galima kai yra vidutinis ledo storis mazesnis nei 10 cm.Tai pvz 1 cm yra mazesnis uz 10 cm.Tai galina lipt ?! :-)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių