Liberalcentristai žaidžia slėpynes

Valdančioji Liberalų ir centro sąjunga (LiCS) nesiūlys jokio kandidato į sveikatos apsaugos ministrus, kol nesulauks Prezidentės Dalios Grybauskaitės dekreto dėl Algio Čapliko atleidimo iš šių pareigų.

Niekur neskuba

"Galime pasakyti, kad kol nėra dekreto, neteiksime savo kandidato, nors partijoje jo ir ieškosime. Paleisime lydraštį, kad būtų pateikti potencialūs kandidatai. Iš jų tuomet bus išrinktas tinkamiausias. Nepamirškime, kad čia ne tik mūsų apsisprendimas lemia, bet ir derinimai koalicijoje, su premjeru ir Prezidente", – po LiCS vadovybės posėdžio vakar sakė šios partijos pirmininkas Gintautas Babravičius.

Premjeras Andrius Kubilius kol kas neperdavė valstybės vadovei oficialaus teikimo atleisti iš sveikatos apsaugos ministrų atsistatydinusį A.Čapliką. Tai, pasak Ministrų kabineto kanceliarijos atstovų, turėtų būti padaryta ne vėliau kaip penktadienį. Tada ir galės atsirasti Prezidentės dekretas dėl A.Čapliko atleidimo ir greičiausiai pavedimo jam toliau eiti ministerijos vadovo pareigas, iki bus paskirtas naujas ministras.

Pagal valdančiosios koalicijos sutartį sveikatos apsaugos ministro portfelis priklauso LiCS.

Premjeras nori R.Šukio

Pasak G.Babravičiaus, liberalcentristai turi ne vieną galimą kandidatą į ministrus. "Yra keletas minimų įvairiuose pokalbiuose. Tų pavardžių maždaug septynios–devynios. Tačiau nė vienas politikas kol kas nėra joks favoritas, todėl nė vienos pavardės neminėsiu viešai", – kalbėjo jis.

p>Tarp įvairių šaltinių neoficialiai minimų galimų kandidatų į sveikatos apsaugos ministrus yra Seimo pirmasis vicepirmininkas Raimondas Šukys, dabartinis ministro patarėjas Martynas Marcinkevičius, buvęs vidaus reikalų ministras Regimantas Čiupaila, ministerijos kancleris Rimantas Remeika, pats G.Babravičius, Seimo narys Artūras Melianas, LiCS vicepirmininkė Irena Ričkuvienė.

Premjeras A.Kubilius neslepia savo simpatijų R.Šukiui. "Jei jis taptų sveikatos ministru, ypač esant dabartinei situacijai, tai būtų svarbus ir vertingas dalykas", – apie R.Šukį interviu "Žinių radijui" vakar sakė Vyriausybės vadovas.

Veržiasi ir Ž.Šilgalis

Neoficialiomis žiniomis, buvusio LiCS pirmininko Artūro Zuoko grupuotė į Sveikatos apsaugos ministerijos vadovus siūlo Seimo narį Žilviną Šilgalį, kuris yra pagrasinęs palikti liberalcentristų frakciją ir valdančiąją koaliciją. Jeigu jis įgyvendintų savo grasinimus, LiCS frakcijoje liktų tik šeši nariai ir ji subyrėtų, nes tokio skaičiaus nepakanka frakcijai suformuoti.

Tačiau į šį A.Zuoko ir jo šalininkų pasiūlymą partijos vadovybėje žvelgiama nerimtai, nes vargu ar Ž.Šilgalis galėtų būti priimtinas premjerui A.Kubiliui ir Prezidentei D.Grybauskaitei.

Partijos vadovybės posėdyje dalyvavo ir Ž.Šilgalis, kurio paprašyta paaiškinti, iš kur sklinda neoficialios žinios apie jo galimą "pabėgimą" iš frakcijos ir valdančiųjų gretų. Ž.Šilgalis tikino matąs galimybę toliau dirbti frakcijoje, "jeigu bus atsižvelgta į pastabas ir siūlymus dirbti visiems kartu, o ne vienas kitam už nugaros". Galutinai dėl darbo LiCS frakcijoje ir valdančiojoje koalicijoje jis žada apsispręsti iki kovo 10 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių