Liepojoje minima Baltų vienybės diena

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Latvijoje, Liepojoje, minima Baltų vienybės diena.

Atidarydama 16-ą kartą kartu su Latvijos parlamentu rengiamą šventę Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė sakė, kad ši šventė kasmet „tampa vis įspūdingesnė ir simboliškai atnaujina bei sutvirtina nuo seniausių laikų mus siejančius giminystės ryšius ir nevienadienę partnerystę“.

„Džiaugiuosi, kad šiandien galime pasakyti, jog, nepaisant mūsų tautoms tekusių iššūkių, sunkumų ir skaudžių kirčių, mes, baltai, per tūkstančius metų gyvuojame savo protėvių žemėse, išsaugojome savo kalbas, papročius ir vertybes, o svarbiausia – savo istorinę atmintį ateities kartoms. Tai yra mūsų tautų pergalė prieš laiką“, – sakė Seimo pirmininkė.

L.Graužieninės teigimu, iškilus naujiems geopolitiniams iššūkiams turime būti kaip niekad solidarūs ir vieningi.

Šventės metu Seimo vadovė susitiko su Liepojos miesto tarybos atstovais, dalyvavo fotografo Andrio Zėgnero parodos „Saules akmens“ („Saulės akmuo“) atidaryme, pabendravo su Baltų vienybės dienos amatų mugės dalyviais, pranešė Seimo ryšių su visuomene skyrius.

Baltų vienybės diena minima rugsėjo 22 dieną, pažymint 1236 metais įvykusį Saulės mūšį, per kurį sutriuškintas Kalavijuočių ordinas ir nutrauktas baltų žemių užkariavimas. 2000 metais Lietuvos ir Latvijos parlamentai Saulės mūšio dieną paskelbė Baltų vienybės diena.

Pernai Baltų vienybės diena buvo švenčiama Lietuvoje, Rokiškyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kai pamačiau Austėją Langsbergienę, pagalvojau, visai galėtų būti Graužinienės sesuo ar dukra, nes nu turi panašių bruožų, tokių giliai kaimietiškų. Genai.

Haha

Haha portretas
Kokį mūsų lietuvaičiai gražuoles !!!! Tokiu dar paieškoti !!!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių