Per Lietuvą į Estiją riedės britų kariai

  • Teksto dydis:

Sekmadienį ir pirmadienį per Lietuvą į Estiją vyks Jungtinės Karalystės kariai, kurie vykdys NATO oro policijos misiją iš Estijos karinių oro pajėgų bazės.

Sekmadienį vakare į Lietuvą įvažiuosiantys kariai apsistos Vytenio bendrosios paramos logistikos batalione Marijampolėje, iš kur pirmadienį judės Latvijos link. Daugiau nei 20 karinių automobilių koloną lydės Lietuvos kariuomenės Karo policijos ekipažai, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Technikos kolona judės keliu Kalvarija-Marijampolė-Kaunas-Panevėžys-Pasvalys ir iki Latvijos pasienio.

Jungtinė Karalystė bus viena iš NATO oro policijos misiją sustiprinančių šalių. Balandžio 30 dieną Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose vyks misijos kontingentų pasikeitimo ceremonija – Italijos karius pakeis Norvegijos karališkųjų oro pajėgų kariai su naikintuvais F-16 „Fighting Falcon“.

Tuo tarpu Italijos kariai neišvyks iš Šiaulių ir taps misiją sustiprinančia šalimi, pakeisiančia Lenkijos karines oro pajėgas.

Jungtinės Karalystės kariai misiją vykdys iš Estijos karinių oro pajėgų Amari bazės su naikintuvais „Eurofighter Typhoon“, o Lenkijoje savo misiją pratęsia Belgijos karinių oro pajėgų kariai su naikintuvais F-16 „Fighting Falcon“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių