Lietuva nepatvirtinusi jokios imigrantų politikos strategijos?

Europoje kilus didžiausiai pabėgėlių krizei nuo Antrojo pasaulinio karo, Lietuva ruošiasi pabėgėlių priėmimui, tačiau iki šiol nėra patvirtinusi jokios integracijos politikos strategijos. Taip LRT TELEVIZIJOS laidai „Teisė žinoti“ sako Etninių tyrimų instituto mokslo darbuotojas dr. Karolis Žibas. 

„Reikia politinės valios nuspręsti, kas yra integracija ir ką mes laikome imigrantais. Lietuvoje pagal imigracijos politiką – tai saugumo arba darbo jėgos užtikrinimo klausimų kėlimas. Žmogaus teisių perspektyvos tame kontekste nesimato ir, atrodo, kad artimiausiu metu nesimatys“, – mano K. Žibas.

Imigraciją tyrinėjantis mokslininkas teigia manąs, kad diskusija apie burkas – drausti ar leisti – pradėta ne laiku. Tai kelia nepagrįsta nesaugumo jausmą, nes laukiami pabėgėliai atvyksta iš regionų, kur papročio nešioti burkas nėra.

Tačiau svarbiausias klausimas, anot K. Žibo, – tas, kad Lietuvoje iki šiol nėra patvirtinta jokia integracijos politikos strategija.

„Integracijos programos veikia tik nevyriausybiniame lygmenyje. Tai yra projektinė veikla, kuri dabar pasibaigė – pasibaigė ir visos integracijos programos. Dabar yra pusės metų tarpas, kai nei pabėgėliams, nei kitokiems imigrantams, jokios integracijos priemonės nėra teikiamos.“, – teigia mokslininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš portretas
žinau, kad kai migruoja skėriai, tai su jais kovojama visomis įmanomomis priemonėmis...O mūsuose, kus nėra šeimos, kurios nebūtų palietusi emigracija, svaigstama apie imigraciją...Su rugsėjo pirmąja, mokslo ir žinių diena!

pirmiausiai

pirmiausiai portretas
reikia pagalbą skirstyti etapais. Pirmas etapas - būstas, gyvenimo reikmenys, drabužiai.yra visos sąlygos patalpinti ir apgyvendinti imigrantus pastatuose, kurie tušti stovi lenkų užimtoje (kitaip įvardyti neįmanoma, dėl ten vykdomos antilietuviškos veiklos) Lietuvos dalyje. Į pastatus neleidžiama persikelti lietuviškoms mokykloms ir darželiams, lietuvių vaikai kenčia ankštose klasėse, tad apgyvendinkime tuščiuose pastatuose imigrantus, manau, lenkai liks labai patenkinti. kas neleidžia daryti tokių veiksmų? ar ten tomaševskio respublika? Ten yra LIetuva, tad ir vyriausybė privalo įvesti savo tvarką, o ne lenkų įgeidžiams tarnauti. po to vyks kiti integracijos, kurią gali padėti vykdyti nevyriausybinės organizacijos, etapai.

otto

otto portretas
Kokia dar gali būti integracijos programa? Ar pasaulyje kas nors, kur nors, kada nors integravosi? Pas mus čigonai jau 400 metų kaip neintegruoti. Integracija yra nudvėsusi karvė. Dvokia, bet yra sėkmingai melžiama.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių