Lietuva perduos Ukrainai ginkluotės už beveik 2 mln. eurų

Lietuva planuoja perduoti Ukrainai daugiau kaip 7 tūkst. „Kalašnikovo“ automatų, šovinių bei kitos ginkluotės, tarp jų ir prieštankinės.

Perduodamos ginkluotės vertė šiuo metu siekia 1,93 mln. eurų, juos įsigydama Lietuva buvo išleidusi per 3 mln. eurų, nurodoma Vyriausybės nutarimo projekte.

Didžiąją dalį iš daugiau kaip 7 tūkst. vienetų ginklų sudaro Lietuvos nebenaudojami „Kalašnikovo“ automatai, beveik 2 mln. vienetų šovinių.

Taip pat bus perduodama daugiau kaip 80 kulkosvaidžių, keliolika minosvaidžių, prieštankinių ginklų, kitokios ginkluotės.

Lietuva nebe pirmą kartą šalies karinėms pajėgoms nebereikalingą ginkluotę perduoda Ukrainai, dėl to yra gavusi Rusijos notą.

Pirmą kartą Lietuva ginkluotės elementų Ukrainai perdavė 2014 metais, netrukus po to, kai Ukrainos rytuose prasidėjo konfliktas tarp Rusijos remiamų separatistų ir vyriausybės pajėgų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
reikia ginkluotis patiems,ir tada bus metas eiti kovoti pries tokia valdzia

komedija

komedija portretas
Lietuva labai turtinga, todėl gali ginklais padėti Ukrainai, esančiai ginklų eksportuotojų dešimtuke:)))

Lietuva valdo debilai

Lietuva valdo debilai portretas
Tie patys kalasnikovai veliau pardavinejami po 500 zaliu. Deka skyletos sienos, jie pasiekia ir Europa be jokiu dokumentu. Netikit? Patys ne karto nebuvot Ukrainoj, nezinot nei ka remiat nei pries ka kovojat. O Lietuva tokia bagota valstybe, kad gali sau leist tokio lygio geopolitinius zaidimus su Rusija, JAV ar Britanija :D juokdariai, sitokie mokesciai, sitiek pinigu isplauta per KAM, o cia dar dalija ginklus uz dyka visiems kas netingi.... Gal dar mestelkim ir visokiems teroristams, gi juos rusai irgi prispaude laiko
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių