Lietuva piktnaudžiauja neįgalumo nustatymo tvarka?

  • Teksto dydis:

Lietuvoje neįgaliųjų tūkstančiui gyventojų tenka daugiau nei nuo karo kentėjusioje Serbijoje, praneša LNK žinių tarnyba.

Ar tai reiškia, kad šalyje piktnaudžiaujam neįgalumo nustatymo tvarka?

Šiuo metu neįgalumą turi maždaug 9 procentai Lietuvos gyventojų. Tiek pat kaip ir 3 metus pilietinio karo niokotoje Bosnijoje ir Hercegovinoje.

Dabartinė neįgalumo nustatymo tvarka atrodo piktina visus - ir pačius neįgaliuosius ir socialinės apsaugos ir darbo ministrą, kuris žada pokyčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Absurdas

Absurdas portretas
Klaipėdoje DNSB pirmininkė 10 metų vadovauja bendrijai, laksto kaip jauna, organizuoja darbus, kolioja gyventojus, turi susiveikusi visiško neįgalumo pazymą ir 10 metų Valstybė jai moka solidzią išmoką ir visiem dzin.

skaitytoja

skaitytoja portretas
Niiekaip nesuprantu, daugybe metų niekas nesikeičia. Tikri ligoniai negauna invalidumo, o absoliučiai sveiki gauna neįgalumo išmokas. Nejaugi neįmanoma padaryti tvarkos...

LINA

LINA portretas
turiu daug ligu,kai reikia pereiti medicinine komisija kasmet tada buna,kad dirbti negaliu,nes negalima kilnoti lanktytis dulkiu negalima ribojimu daug o neigalumas nepriklauso,suprantu kad nieko nesupratu
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių