Lietuva pirks naujų JAV prieštankinių ginklų

Pentagonas pasirašė daugiau nei 307 milijonų JAV dolerių vertės kontraktą dėl prieštankinių sistemų „Javelin“ gamybos pardavimui į užsienį.

Arizonoje gaminami ginklai bus tiekiami Lietuvai, Ukrainai, Estijai, Australijai, Turkijai ir Taivanui.

„Sudaryta 307 535 950 dolerių vertės Karinės įrangos pardavimo užsieniui (Australijai, Estijai, Lietuvai, Turkijai, Taivanui ir Ukrainai) sutartis su Tusone, Arizonos valstijoje įsikūrusia bendra įmone „Raytheon-Lockheed Martin Javelin“ dėl prieštankinių raketų sistemų „Javelin“ gamybos“, – rašoma praėjusią savaitę paskelbtame JAV gynybos departamento pranešime.

Darbus planuojama baigti iki 2021-ųjų rugpjūčio 31 dienos.

Lietuva ir JAV susitarimą dėl papildomų prieštankinių ginklų pasirašė praeitą mėnesį.

Pagal jį, Krašto apsaugos ministerija už 20 mln. JAV dolerių, iš kurių 5 mln. dolerių –  JAV parama, įsigis raketų ir aušinimo vienetų, kurie bus skirti Lietuvos kariuomenės  Sausumos pajėgų vienetams, BNS informavo ministerijos atstovai.

Nešiojamoji vidutinio nuotolio prieštankinė raketų paleidimo sistema „Javelin” JAV ginkluotosioms pajėgoms pradėta kurti septinto dešimtmečio viduryje.

Lietuva 2002 metais tapo pirmąja užsienio valstybe, įsigijusia šį ginklą.

„Javelin“ skirtas kovoti su priešo tankais, šarvuočiais, bet juo taip pat gali būti naikinami sraigtasparniai ir bunkeriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gerulis

gerulis portretas
O žydelių ginklai iš amerikos veiks, ar bus kaip žydelių kepurės box šarvuočių bokšteliai kiauri lietui lyjant, ar sniegui sningant. Žydelių bokštelius galės lengvai hermetizuoti lidl lipne juostele.

...

... portretas
Ir vėl amerikontai surado durnelius kuriems gali savo WW1 laikų 'nelikvidą' iškišt.

geras

geras portretas
kom tik dadesiu juk tai eilinis briuselio mafijos pinigu plovimo budas pavarant karo propoganda o vsd nuolankiai tarnauja su visais /globejais/ briuselio zydeliams
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių