Lietuvą saugantiems kariams – premjero padėka

  • Teksto dydis:

Trečiadienį minima Lietuvai ypač svarbi diena. Prieš 13 metų mūsų šalis įstojo į Šiaurės Atlanto sutarties organizaciją – NATO.

Šia proga premjeras Saulius Skvernelis antradienį viešėjo Rukloje, kur susitiko su Lietuvos bei užsienio kariškiais, domėjosi jų turima technika, stebėjo karines pratybas.

„Didžiuojuosi, kad Lietuva jau 13 metų yra stipriausio Aljanso dalimi. Narystė NATO yra mūsų saugumo garantas ir šalies pripažinimas. Vertiname visų draugų, kurie lydėjo Lietuvą integruojantis į NATO  ir priimant svarbius sprendimus, indėlį. Tačiau svarbiausia grandis šioje eilėje esate Jūs – kariai, pasirinkę tarnauti Tėvynei ir ginti Aljanso interesus. Jūsų dėka galime jaustis saugūs“, – dėkodamas Lietuvos ir užsienio kariams už tarnybą kalbėjo premjeras S. Skvernelis.

Vizito metu premjeras dalyvavo Lietuvos kariuomenės pristatyme, aplankė NATO priešakinių pajėgų karinio bataliono vadavietę. Vėliau Vyriausybės vadovas apžiūrėjo ir karinę techniką bei ginkluotę.

Premjeras pabrėžė, kad šalies gynybai reikalingų lėšų didinimas yra svarbus šios Vyriausybės uždavinys. „Esame atsakingi nariai, investuojantys į savo saugumą ir kartu sprendžiantys bendrus iššūkius. Mūsų Vyriausybė padarys viską, kad Lietuva tinkamai pasirengtų atsakyti į karines grėsmes, o NATO sąjungininkai Lietuvoje sulauktų deramo aprūpinimo. Džiugu, kad nuosekliai artėjame prie tikslo jau kitais metais pasiekti 2,07 proc. BVP išlaidų gynybai lygį. Šios lėšos yra būtinos mūsų saugumo užtikrinimui“, – teigė premjeras.

Gaižiūnų poligone Rukloje ministrui pirmininkui buvo pademonstruotos ir NATO priešakinių pajėgų karinės grupės kartu su Lietuvos kariais pratybų epizodas.

Vyriausybės vadovas atkreipė dėmesį į tai, kad valstybės tikslas yra įtraukti kuo daugiau visuomenės į šalies gynybą. „Didžiuojuosi Lietuvos jaunaisiais piliečiais, kurie, 2015 m. atkūrus šauktinių tarnybą, savo noru nusprendė tapti kariuomenės dalimi. Džiaugiamės, kad didėja gyventojų įsitraukimas ir į kitas savanoriško karinio rengimo formas – Krašto apsaugos savanorių pajėgas, Lietuvos šaulių sąjungą. Tai parodo, kad mūsų visuomenė supranta galimas grėsmes ir nori joms turėti atsaką“, –  sakė ministras pirmininkas.

NATO nare Lietuva tapo 2004 m. kovo 29 d. Šiuo metu Aljansą sudaro 28 nepriklausomos valstybės, susijungusios tam, kad išsaugotų tarptautinę taiką bei saugumą.


Šiame straipsnyje: NATOkariaiSaulius Skvernelis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių