Lietuva – viena nepopuliariausių ES šalių tarp prieglobsčio prašytojų

  • Teksto dydis:

Lietuva pagal gaunamų prieglobsčio prašymų skaičių yra viena nepopuliariausių šalių Europos Sąjungoje (ES), skelbia Eurostatas.

Nors lyginant su 2015 metais, pernai pirmą kartą prieglobsčio Lietuvoje siekiančių asmenų prašymų skaičius išaugo 51 proc. (nuo 275 iki 410), santykinai jis vienas mažiausių ES. 1 mln. Lietuvos gyventojų tenka 142 prašymai, vidutiniškai ES - 2360.

Mažiau nei Lietuvoje prašymų 1 mln. gyventojų tenka tik Slovakijoje (18), Portugalijoje (69), Rumunijoje (94), Estijoje ir Čekijoje (po 114).

Tarp prieglobsčio prašytojų Lietuvoje daugiausia sirų, rusų ir irakiečių.

Bendrai ES pernai pirmą kartą prašančių prieglobsčio, lyginant su 2015 metais, šiek tiek sumažėjo (nuo 1,257 mln. iki 1,204 mln.), tačiau pernykštis skaičius – beveik dvigubai didesnis nei 2014 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
Lietuva viena nepopuliariausiu saliu pabegeliams,nes yra viena skurdziausiu ES valstybe.Ir tai yra gyvas irodymas,jog anie jokie karo pabegeliai,o paprasciausi ekonominiai migrantai,siurbiantys ES krauja.Bet visi apsimeta,kad nieko nesupranta,nes negali dabar jau pasirodyti nedemokratiskais,patys kviete i svecius,tai dabar tegul maitina.

Anonimas

Anonimas portretas
i ubagyna net pabegeliai nenori :D

...

... portretas
Kažkokia IŠSIGIMUS valdžia: SAVUS emigracijon veja (ar už tai pinigus gauna?), nes persenus Europa be juodadarbių išgyvent nebegali, o čia - visas dėmesys tiems 'darmajiedams' (kad už juos Briuselis pinigus moka tai žinom); - tiesiog tie tinginiai Europai nereikalingi. Bet tai - AKIVAIZDI savos Šalies interesų IŠDAVYSTĖ, nejau tie 'nusipelnę' nėra mūsų akivaizdoj Konstitucija prisiekę?..
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių