Lietuviai labiausiai pasitiki radiju ir televizija, mažiausiai – soc. tinklais

  • Teksto dydis:

Lietuviai labiausiai pasitiki informacija, kurią pamato per televiziją ar išgirsta per radiją, mažiausiai – tuo, ką randa socialiniuose tinkluose, rodo naujausia „Eurobarometro“ apklausa.

Tiek televizija, tiek radiju pasitikintys nurodė po 67 procentus respondentų, atitinkamai 10 ir 11 procentų iš jų teigė visiškai pasitikintys šiais informacijos kanalais.

Televizija nepasitikintys nurodė 22 proc. respondentų, radiju – 14 proc.

Teigiančių, kad pasitiki spauda, buvo 56 procentai, nepasitikinčių – 21 procentas. Internetine žiniasklaida pasitikintys teigė 44, nepasitikintys – 22 proc. respondentų.

Socialiniais tinklais pasitikėjo 33, nepasitikėjo – 29 proc. respondentų, tačiau iš pasitikinčių vos vienas procentas teigė pasitikintis visiškai. Panašus yra ir ES vidurkis – 2 proc.

Internetinėmis vaizdo ir garso transliacijomis pasitiki 39, nepasitiki – 23 proc. respondentų.

Paklausti, ar mano galintys atskirti netikrą ir melagingą informaciją, 65 proc. lietuvių atsakė teigiamai.

23 proc. apklaustų lietuvių teigė beveik kasdien pastebintys neteisingos informacijos naujienose, dar 30 proc. teigė ją pastebintys bent kartą per savaitę. 21 proc. nurodė neteisingos informacijos nepastebintys arba tai nutinka labai retai.

83 procentai lietuvių teigė manantys, kad Lietuvoje netikrų naujienų sklaida yra aktuali problema. 37 proc. respondentų teigė manantys, kad ją turėtų spręsti žurnalistai, po 31 proc. nurodė manantys, kad tai turėtų būti nacionalinės valdžios ir pačių gyventojų iniciatyva.

Apklausa 28 ES valstybėse atlikta vasario 7–9 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
apie kokį pasitikėjimą galima kalbėti kai lrt skleidžia pienburniškus pasisakymus?... aš tai nesuprantu kaip lrt gali transliuoti landzbergio jaunesniojo, turinčio pagyvenusį tėvą, palinkėjimus putinui kuo greičiau atgulti raudonojoje aikštėje... mano didžiausi priekaištai lrt, keliančiai nesantaiką tarp valstybių...

Runkeliai

Runkeliai  portretas
Degraduojančia nacija ,mažai gauna informacijos , radio ir televizija meluoja , o kitos šalies programos uždrausti . Runkeliu šalis!!!'

nykstukas P-IV

nykstukas P-IV portretas
labiausiai pasitiki didziojo ozio gaujos liberastine propoganda DDD
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių