Gelbėtojams nepavyko nukelti Kirgizijos kalnuose žuvusios lietuvės kūno

  • Teksto dydis:

Griūtį Tianšanio kalnuose patyrusi septynių Lietuvos alpinistų grupė saugiai nusileido nuo kalnų ir pasiekė Arašano miestelį netoli Kirgizijos sostinės Biškeko, gelbėtojams kol kas nepavyksta nukelti žuvusios grupės narės kūno.

Kaip pranešė draudimo bendrovė „PZU Lietuva“, jos partneris „Altas assistance“ ketvirtadienį tęsia gelbėjimo darbus. Šios bendrovės direktoriaus Sauliaus Stepšio teigimu, gelbėtojai šiandien pasiekė žuvusios merginos kūną, tačiau dėl didelės akmenų griūties rizikos vieta nebuvo tinkama nusileisti sraigtasparniui.

„Ją pernešti į kitą vietą nebuvo galimybės. Rytoj kita gelbėtojų grupė skris sraigtasparniu ir mėgins įkelti kūną į orlaivį“, - informavo „PZU Lietuva“.

Draudimo bendrovės Žalų departamento direktoriaus Gyčio Matiuko teigimu, alpinistų grupės narių sveikata gera, jie ketvirtadienio vakarą turės galimybę pailsėti ir nusiprausti. Vėliau bus aptariama, kada grupė grįš į Lietuvą.

Nelaimė Kirgizijoje, Tian Šanio kalnuose, trečiadienio naktį įvyko dėl blogo oro ir akmenų griūties, anksčiau informavo draudimo įmonė. Pasak jos atstovų, dar viena keliautoja per įvykį buvo nesunkiai sužeista, likę grupės dalyviai yra sveiki. Iš viso bendrovė yra apdraudusi 20 keliautojų į Kirgiziją, jie į kalnus išėjo pasidalinę grupėmis.

Kaip teigiama, lietuviai į kalnus vyko su keliautojų klubu „Vedlys“.

Šią vasarą Norvegijos kalnuose žuvo praktiką atlikusi studentė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kai tu Me neturi savo laisvalaikio tik sėdėti gal prie PC, tai gali ir komentuoti. Pirma pabandyk, o po to sakyk ar tai patinka tau arne. Kiekvienas turime skirtingus pomėgius :)

Me

Me portretas
Ble,koks noras,karstytis kalnais kaip kalnu oziai....jokio malonumo cia,tik vien pavojus...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių