Prezidentė įteikė valstybės apdovanojimą JAV Sausumos pajėgų štabo viršininkui

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį ryte įteikė valstybės apdovanojimą Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) kariuomenės Sausumos pajėgų štabo viršininkui generolui Raymondui T.Odierno (Reimondui Odjernui) ir aptarė su juo saugumo padėtį regione.

Prezidentės dekretu ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro kryžius generolui R.T.Odierno skirtas Valstybės dienos proga už ypatingus nuopelnus puoselėjant ir plėtojant tarpvalstybinius santykius, taip pat ypatingus nuopelnus karybos srityje.

Kaip pranešė Prezidentūra, valstybės vadovė Lietuvos žmonių vardu padėkojo generolui už pastangas stiprinant šalies saugumą ir gynybą bei tiesioginį indėlį remiant Lietuvos ir JAV karinį bendradarbiavimą. R.T.Odierno yra pagrindinis JAV prezidento, gynybos sekretoriaus patarėjas kariniais klausimais.

„Pasikeitus saugumo situacijai Baltijos šalių regione generolas buvo vienas pagrindinių ryžtingo ir greito sprendimo dislokuoti JAV pajėgas Lietuvoje rėmėjų, siekiant atgrasyti priešiškas jėgas. Generolas palaikė Europos saugumo iniciatyvą, išleisdamas direktyvas dėl Baltijos šalių saugumo stiprinimo ir inicijuodamas operaciją „Atlanto ryžtas“, užtikrinusią papildomos JAV brigados dislokavimą Europoje. Generolas R.T.Odierno visuomet laikėsi pozicijos, kad Europos saugumui garantuoti būtina palaikyti tam tikrą JAV karių skaičių“, - pažymima Prezidentūros pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o prie ko cia ta ,,,BUVUSI,,,

o prie  ko  cia  ta  ,,,BUVUSI,,, portretas
vyza ir ordenai okuupantams -lietuvos vardu....

vas

vas portretas
veidas cia nieko detas ,bet nekviestam kaimyniu sie Zmones Lietuvos Biciuliai, duos grazos kad maziuku ,jokie sikniai ,i sibira ir myriop ,nesiustu nes mes irgi norim gyventi nuo siol tai jums teks (suprasti)

idomu

idomu portretas
o kodel visos Lietuvos vardu?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių