Lietuvoje minima kariuomenės diena

  • Teksto dydis:

Sekmadienį minimos 96-osios Lietuvos kariuomenės atkūrimo metines. Šia proga didžiuosiuose miestuose vyks iškilmingos karių rikiuotės, ginkluotės ir technikos parodos, šventiniai koncertai.

Vilniuje, Katedros aikštėje, vyks iškilminga karių rikiuotė ir karių paradas Gedimino prospektu iki Nepriklausomybės aikštės. Rikiuotėje dalyvaus per 400 Lietuvos karių. Prie jų prisijungs per 100 Jungtinių Valstijų, Danijos ir Vengrijos karių, kurie šiuo metu mūsų šalyje dalyvauja bendrose pratybose su lietuviais.

BNS žiniomis, stebėti ceremonijos į Lietuvą atvyks ir Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas.

Su švente karius sveikins valstybės vadovai, Krašto apsaugos ministerijos ir kariuomenės vadovybė, renginį kviečiami užsienio šalių ambasadoriai, gynybos atašė, vilniečiai ir miesto svečiai. Renginyje taip pat dalyvaus ir JAV sausumos pajėgų vadas generolas leitenantas Benas Hodgesas (Benas Hodžesas).

1918 metų lapkričio 23 dieną Lietuvos ministras pirmininkas, krašto apsaugos ir užsienio reikalų ministras Augustinas Voldemaras  pasirašė įsakymą, kuriuo buvo įkurta Apsaugos Taryba ir įsakyta pradėti formuoti pirmąjį Lietuvos kariuomenės pulką. Ši data laikoma oficialia Lietuvos kariuomenės atkūrimo diena.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių