Lietuvoje prasidės NATO priešakinių pajėgų kovinės pratybos

  • Teksto dydis:

Pirmadienį prasidės beveik savaitę truksiančios NATO priešakinių pajėgų kovinės grupės pratybos Jonavos, Kaišiadorių ir Elektrėnų  rajonuose.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, batalione tarnaujantys Nyderlandų kariai treniruosis atlikti stabdymo ir gynybos operacijas.

Pratybos vyks rugsėjo 18-23 dienomis nuo Kazokiškių iki Gaižiūnų. Jų metu kariai judės ir treniruosis ne tik karinio poligono teritorijoje, bet ir poligono apylinkėse.

„Pratybos dažniausiai vyks dienos metu, bus naudojami imitaciniai šoviniai.  Kariai  informuoja, kad  gyventojų kasdieninė veikla nebus trikdoma ir jie stengsis sukelti kuo mažiau nepatogumų“, - teigiama ministerijos pranešime.

Nyderlandų kontingentą NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje sudaro kariai iš Nyderlandų kariuomenės 13-osios lengvosios brigados, 42- jo Limburgo jėgerių šarvuotojo pėstininkų pulko, dislokuoto Oirschoto mieste. Į Lietuvą Nyderlandų kariai  yra atsigabenę  visą daliniui priklausančią techniką – pėstininkų kovos mašinas „Boxer“ ir įvairios paskirties mašinas „Fennek“ .


Šiame straipsnyje: NATO kariaipratybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

mastantis ssssss

mastantis  ssssss portretas
labai teisingai :NATO pratybos Lietuvoje ,kaip NATO bendrijos teritorijoje!!! na o kam ne prie sirdies--- atleiskite ! ir mums nepatinka ruseliu zvanginimas ir taip prigrustoje Karaliauciaus teritorijoje pilnoje karo amunicijos taciau .... vistik mes dabar tikrai ne vieni ...ir nekiauksekit:...nereikia rusiukus erzinti...." taip sako pusgalviai manyciau viskas teisinga!;"nado fede ,nado>>!!"

kaip gaila Lietuvos

kaip gaila Lietuvos portretas
Vėl fašistai mindžios Lietuvos žemę........

O gal nereikia

O gal nereikia portretas
Rusai gali labai supergyvent, dar pamanys kad juos puolam.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių