Lietuvoje toliau didėja pasitikėjimas kariuomene

  • Teksto dydis:

Lietuvos gyventojų pasitikėjimas kariuomene didėja toliau, taip pat auga pasitikėjimas ir teisėsaugos institucijomis, rodo naujausios apklausos duomenys.

Lietuvos gyventojų pasitikėjimas kariuomene didėja toliau, taip pat auga pasitikėjimas ir teisėsaugos institucijomis, rodo naujausios apklausos duomenys.

Gruodį kariuomene pasitikintys nurodė 58,9 proc. apklaustųjų, lapkritį tokių buvo 53,5 procento. Pasitikėjimas Konstituciniu Teismu išaugo nuo 35,7 proc. iki 42,4 proc., prokuratūra - nuo 18,1 proc. iki 25,1 proc., teismas - nuo 23,6 proc. iki 25,4 procento.

„Pasitikėjimas teisėsaugos institucijomis yra civilizuotumo rodiklis. Vakarų šalyse yra pasitikima šiomis institucijomis, pokomunistinėse, skurdesnėse šalyse - nepasitikima, kur tvarkos yra mažiau. Akivaizdu, kad Lietuva pastaruoju metu žengia link tų vakarietiškų šalių pagal tą rodiklį“, - LRT radijui sakė apklausą atlikusios visuomenės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

Kiek smuktelėjo pasitikėjimas policija - gruodį ją pasitikintys nurodė 53,3 proc. (lapkričio mėnesį - 54,2 proc.).

Kaip ir anksčiau, labiausiai Lietuvoje gyventojai teigia pasitikintys ugniagesiais gelbėtojais - 91 procentas. Trečioje vietoje yra bažnyčia - ja pasitiki 54,9 proc. apklaustųjų.  Prieš mėnesį pasitikinčių ugniagesiais gelbėtojais ir bažnyčia buvo daugiau - atitinkamai 92,4 proc. ir 61,3 procento.

Vyriausybe, Seimu ir partijomis Lietuvos gyventojai pasitiki mažiausiai. Vyriausybe pasitikėjimą deklaravo 23,2 proc. apklaustųjų (lapkritį - 23,1 proc), Seimu - 10,6 proc.(lapkritį - 8,6 proc.), partijomis - 7,6 proc. (lapkritį - 7,4 proc. apklaustųjų).

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ reprezentatyvi gyventojų apklausa atlikta gruodžio 5-14 dienomis, jos rezultatus šeštadienį skelbia dienraštis „Lietuvos rytas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
kuo pasitikėti ? kad prasidėjus karui kariuomenė būtu sunaikinta per savaitę . Žinau vieną kad priešas lietuvos yra kariuomenė kaip ir seimai su prezidentais .

na

na portretas
ar kad amerikonams atsiklaupėm?parsidavė valdžia jiems ir neaišku kada jie iš čia isinešdins O pasitikėjimas bus tada kai žmonės grįžti pradės o pradės tada kai bus kuriama pramonė ir tt dabar mūsų valdžia tik ranokm skerėčioja, tuoj neliks iš ko pensijų mokėti , nes nėra pramonės o joje dirbančiųjų, aklai pasidavė eu norams

JANKIIUI

JANKIIUI portretas
janki bet nu ir A ....... pats esi vaikstantis zombis su taribiniais medaliais turbut tau jau 100 metu
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių