Lietuvoje vėl galima žvejoti lydekas

  • Teksto dydis:

Nuo antradienio Lietuvoje baigiasi laikotarpis, kuriuo buvo draudžiama gaudyti lydekas, pranešė Aplinkos ministerija.

Pagal žvejybos taisykles, nuo vasario 1 iki balandžio 20 dienos tiek žvejams verslininkams, tiek mėgėjams lydekas žvejoti yra draudžiama.

Aplinkosaugininkai primena, kad per vieną žvejybą leidžiama paimti ne daugiau kaip tris ir ne mažesnes kaip 45 centimetrų ilgio lydekas. Sugavus daugiau ar mažesnių, teks sumokėti po 158,5 euro už kiekvieną lydeką žuvų ištekliams padarytai žalai atlyginti.

Jeigu jos bus sugautos draustinyje ar rezervate, ši suma patrigubės ir sieks po 475,5 euro už kiekvieną. Taip pat už pažeidimą gresia administracinė iki 289 eurų bauda ir pažeidimo įrankių bei priemonių, pavyzdžiui, valties, konfiskavimas.

„Tokie apribojimai – ne aplinkosaugininkų išsigalvojimas. Visi turime tausoti lydekų išteklius mūsų vandenyse. Pažeidėjams išaiškinti labai svarbi ir visuomenės pagalba. Pamačiusieji brakonierius ar besiruošiančius brakonieriauti turėtų nedelsdami apie tai pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112, o mūsų inspektoriai iš karto sureaguos“, – sako aplinkos viceministras Linas Jonauskas.

Taip pat žvejai turėtų nepamiršti, kad nuo pirmadienio iki gegužės 20 dienos draudžiama Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose gaudyti karšius. Juos sugavus šiuose telkiniuose, reikia nedelsiant paleisti atgal į vandenį.

Žuvys, suleistos į tinklelį sugautam laimikiui laikyti, nesvarbu, ar jos gyvybingos, ar ne, laikomos laimikiu ir už jas privalu atlyginti padarytą žalą.

Taip pat nuo balandžio 20 iki gegužės 20 dienos draudžiama bet kokia žvejyba 400 metrų zonoje apie Dabitos pusiasalį Kauno mariose siekiant apsaugoti karšių ir kitų žuvų nerštą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

go

go portretas
kaRŠIUS GALIU GAUDITI AR NE, KAUNO MARIOSE?

v

v portretas
Istatumu daug o leidimiu nera zvejok kaip nori ,kuo daugiau ministre tai ir tris auksles tegalesi sugauti .Kaip tik naujas ministras taip naujas ysakymas geda ,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių