Lietuvoje vėl leidžiama žiūrėti „RTR Planeta“

  • Teksto dydis:

Pirmadienį baigiasi trijų mėnesių draudimas retransliuoti rusiško kanalo „RTR Planeta“ programą.

„Taip, draudimas baigia galioti“, - BNS sakė Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) pirmininkas Edmundas Vaitekūnas.

Kabelinės televizijos ketina dėl kanalo retransliacijų grąžinimo apsispręsti individualiai, tačiau tikėtina, kad visos jos „RTR Planeta“ grąžins į eterį jau pirmadienio naktį arba ryte, BNS sakė Lietuvos kabelinės televizijos asociacijos prezidentė Vaiva Žukienė.

Komisija retransliuoti „RTR Planeta“ trims mėnesiams uždraudė motyvuodama, jog šio kanalo laidose buvo kurstomas karas ir neapykanta, pakartotinai pažeistas Visuomenės informavimo įstatymas.

Tokia procedūra, kai stabdomos Europos Sąjungoje (ES) registruoto kanalo transliacijos, buvo taikoma pirmą kartą ES. Kanalas „RTR Planeta“ yra registruotas Švedijoje.

LRTK iki šio kanalo laikino draudimo buvo priėmusi sprendimus stabdyti tik ne ES pagamintų laidų transliacijas: šių metų pradžioje buvo pritaikytas trijų mėnesių draudimas retransliuoti dalį „Ren TV Baltic“ laidų. Pernai tokios pat trukmės sankcija buvo taikoma „NTV Mir Lithuania“, užpernai - Pirmojo Baltijos kanalo (PBK) transliacijoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

būtina

būtina portretas
nutraukti visų rusiškų kanalų veiklą neribotam laikui, tuomet ruskiai apsiramins, o gal net išvarys į ruskyną, Lietuvoje neturi likti mums priešiškų rusiškų kanalų, apskritai, ko tie ruskiai nepatenkinti, ko jie čia Lietuvoje sėdi ir platina stalinizmą-putinizmą?

jo

jo portretas
Nepatinka nežiurėkit rusišku kanalu,bet kitiems jeigu patinka nereikia drausti,manr asmeniškai domina serijalai ,ir man ta ju propaganda neidomi ir visai tu kanalu nežiurau,o lietuviškus kanalus kaip isijungi tai žmogus gali visai atbūkti visai nieko gero,filmai rodomi tie patis i metus 3 kartus kai kurie jau net atsibodę,o apie populiarias,,žvaigždes kai pamatau tai net kanala perjungiu tai ka galima žiutėti per lietuvos televizija

stano

stano portretas
galėjo rodyt kitą kanalą.O dabar 2 kanalai nieko nerodo.o mokėti reikia.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių