Lietuvoje vyksta tradicinė aplinkos tvarkymo akcija „Darom“

  • Teksto dydis:

Šeštadienį rengiama tradicinė aplinkos tvarkymo akcija „Darom“.

Šiais metais akcijos „Darom“ iniciatoriai kviečia visuomenę atkreipti dėmesį į vandens telkinius ir skatina jų valymą. Akciją organizuojančios viešosios įstaigos „Mes Darom“ direktorė Roberta Ažukaitė BNS sakė, kad vandens telkinius valys narai, baidarėmis plaukiantys ar pakrantes tvarkantys žmonės.

Kaip ir anksčiau, bus tvarkomi miškai, pakelės, bendrai naudojamos erdvės, parkai.

Prie akcijos prisijungs ir valstybės vadovai. Akcijos organizatoriai skaičiuoja, kad „Darom 2015“ turėtų dalyvauti ne mažiau kaip 200 tūkst. dalyvių.

Aplinkos tvarkymo akcija „Darom“ Lietuvoje kasmet organizuojama nuo 2008 metų. Pasaulinis judėjimas „Let‘s do it world“, kurio nariais drauge su kitų 111 valstybių atstovais yra ir akcijos „Darom“ organizatoriai Lietuvoje, yra pripažintas Jungtinių Tautų Organizacijos.

Akcijos rengėjai žada aktyviai stebėti, kad žmonės slaptai ar naktimis į numatytus „Darom“ taškus nevežtų savo privačių atliekų, ir pabrėžia, kad akcija skirta bendrai naudojamų erdvių tvarkymui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Magyla

Magyla portretas
Kur susirinkti, neradau nei čia, nei Darom puslapyje. Gal blogai ieškojau. Teks šiuos metus praleisti. Ta proga tik palinkėjimas - tenudžiūva ranka ir dar kai kas parazitams, numetusiems šiukšlę miške ar į vandenį!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių