Lietuvoje yra 5 tūkst. bendrijų, kurios prižiūri apie 40 tūkst. namų

  • Teksto dydis:

Naujausiais duomenimis, yra daugiau kaip 5 tūkst. bendrijų, kurios prižiūri apie 40 tūkst. namų, portalui lzinios.lt pranešė Lietuvos respublikinių būsto valdymo ir priežiūros rūmų (Lietuvos būsto rūmų) prezidentas Juozas Antanaitis.

Jis apgailestauja, kad leidusi steigti bendrijas, valdžia teisinės jų veiklą reglamentuojančios bazės nesureguliavo.

„Tačiau iš tikrųjų tai rodo nesveiką požiūrį į bendrijų paskirtį ir tokią bendro turto valdymo formą. Logiška, kai bendriją įsteigia vieno, dviejų ar trijų daugiabučių gyventojai, bet kai kurios jų valdo net 78 namus. Šiuo atveju jau derėtų kalbėti apie 78 bendrijų verslo asociaciją. Nelabai galiu įsivaizduoti, kaip tokia organizacija gali priimti teisėtus sprendimus. Juk jei reikia, pavyzdžiui, sulopyti vieno namo stogą, sprendimas gali būti priimamas tik balsavus už jį daugiau kaip pusei bendrijos narių“, –  teigė J. Antanaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir yra

Ir yra  portretas
Toks pirmininkas aferistas Audrius, kuris nelegaliai ima alga (jo kadencija seniausiai pasibaigusi, visiskai nieko nedirba, i pareigu nesitraukia, liepia patiems gyventojams organizuoti susirinkima). Tokie aferistai turetu buti baudziami. Gal kas galite rekomenduoti audita atliekancia imone?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių