Lietuvos delegacija Graikijoje tarsis dėl pabėgėlių perkėlimo

  • Teksto dydis:

Lietuvos delegacija pirmadienį pradeda vizitą Graikijoje, kur aptars pabėgėlių perkėlimo į Lietuvą klausimus.

Vidaus reikalų viceministro Elvino Jankevičiaus vadovaujamoje Lietuvos delegacijoje taip pat bus Migracijos departamento ir Valstybės saugumo departamento atstovai.

Delegacija Atėnuose pabėgėlių klausimus ketina aptarti su Graikijos Vidaus reikalų ministerijos, Tarptautinės migracijos organizacijos, Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūros, Europos prieglobsčio paramos biuro vadovybėmis, tuo metu Lesbo saloje planuojami susitikimai su pabėgėlių priėmimo stovyklų vadovybe.

„Užduotis - susitarti dėl atrankos procedūrų, kur ir kaip mes jas vykdysime, pasižiūrėti stovyklas, įvertinti galimybes, susitarti ir susipažinti su vietos pareigūnais, su kuriais mums reikės dirbti perkėlimo klausimais ir užtikrinti galimybes atlikti tam tikras sveikatos patikras“, - BNS sakė viceministras.

Jis taip pat pranešė, kad Lietuva jau yra sutikusi artimiausiu metu iš Graikijos perkelti vieną pabėgėlių šeimą į Lietuvą.

Lietuvos atstovai Graikijoje viešės iki ketvirtadienio. Spalio viduryje su tokia pat misija ketinama vykti į Italiją.

Pietų Europai susidūrus su pabėgėlių antplūdžiu, Lietuva įsipareigojo per dvejus metus priimti 1105 pabėgėlius iš tokių šalių kaip Sirija, Irakas ir Eritrėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimelis

klausimelis portretas
Nesuprantu. Uz ka pabegeliams tokia bausme-apgyvendinti Lietuvoje? Nei pinigu, nei darbo, nei gyvenimo perspektyvu, plius pikti vietiniai. Tai pragaras. Ar kas nors atsiklaus tu vargsu ar jie nori pradeti gyvenima uz spygliuotos tvoros kur anapus simtai nacionalistu, o gal net rasistu? Apie valdziazmogiu skleidziamas erezijas apie tolerancija uzmirskite. Lietuviu genuose uzprogramuota savisauga. Vien del jos Lietuva nedingo is pasaulio zemelapio. Jeigu reikes, po 20 metu lietuviai vel apgins Europa nuo musulmonu ordu. Tokie jau mes...

Dundukas

Dundukas portretas
Kad parsikviestų vieną šeimą išvyko visa delegacija?

o gal

o gal portretas
jie issirinke parsives pas save i namus? Kodel jie meluoja visu vardu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių