Lietuvos delegacija vyksta į Graikiją tartis dėl pabėgėlių perkėlimo

  • Teksto dydis:

Lietuvos delegacija kitos savaitės pradžioje Graikijoje aptars pabėgėlių perkėlimo į Lietuvą klausimus.

Delegacija išvyks sekmadienio vakarą ir pirmadienį planuoja pirmuosius susitikimus Atėnuose, vėliau vyks į Lesbo salą įvertinti priėmimo, sveikatos patikros ir kitų procedūrų, BNS patvirtino vidaus reikalų viceministras Elvinas Jankevičius.

„Užduotis - susitarti dėl atrankos procedūrų, kur ir kaip mes jas vykdysime, pasižiūrėti stovyklas, įvertinti galimybes, susitarti ir susipažinti su vietos pareigūnais, su kuriais mums reikės dirbti perkėlimo klausimais ir užtikrinti galimybes atlikti tam tikras sveikatos patikras“, - sakė viceministras.

Anot jo, pirmieji susitikimai planuojami Atėnuose - pabėgėlių klausimus ketinama aptarti su Graikijos Vidaus reikalų ministerijos, Tarptautinės migracijos organizacijos, Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūros, Europos prieglobsčio paramos biuro vadovybėmis.

Lietuvos delegacijoje be E.Jankevičiaus vyks dar vienas ministerijos darbuotojas, dalyvavęs derybose dėl pabėgėlių Briuselyje, Migracijos departamento atstovas, vadovausiantis pabėgėlių apklausų procedūroms,  taip pat Valstybės saugumo departamento darbuotojas.

„Pagrindinis mūsų tikslas - išsiaiškinti, kaip saugiai žmones perkelti iš Graikijos. Graikai demonstruoja mums palankią situaciją - artimiausiu metu planuojame su jais labai stipriai bendradarbiauti. Europos Komisija netgi prašė nedidelį skaičių įsivardinti, kiek kurios šalys galėtų artimiausiu metu perkelti - esame įsivardiję, kad iš Graikijos galėtumėme vieną šeimą perkelti artimiausiu metu į Lietuvą, jei bus užtikrintas visokeriopas saugumas“, - informavo E.Jankevičius.

Anksčiau ministerija skelbė, jog artimiausiu metu tartis dėl pabėgėlių priėmimo ketinama vykti į Italiją. Anot E.Jankevičiaus, Vidaus reikalų ministerijos ir Migracijos departamento vadovybės vizitas į šią šalį numatytas spalio viduryje.

Europai susidūrus su pabėgėlių antplūdžiu, Lietuva įsipareigojo per dvejus metus priimti 1105 pabėgėlius iš tokių šalių kaip Sirija, Irakas ir Eritrėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Tikrai, Turkijoje nėra karo, ten saugu. Todėl iš Turkijos galime neleisti nei vieno žmogaus.

reikia

reikia portretas
referrendumo del parazitu wezimo i lietuva !!!

Kestui Br.

Kestui Br. portretas
Ši problema sprendžiama labai lengvai:Izoliuojame ES sieną prie Turkijos.Manau Eurosajuzui tam ginkluotės ir kareiviu tikrai užteks.Ir tegul anie daro ką nori-juk patys specialiai praleidinėėja, reiškia kenkia visai ES erdvei?Tik kad valdantieji ,,enšteinai" vis dar žaidžia, vis dar nenori pažiūrėti tiesiai-šviesiai ir suvokti kad čia rimti reikalai dedasi
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių