Lietuvos edukologijos universitetas patvirtino minimalų balą stojantiesiems

  • Teksto dydis:

Lietuvos edukologijos universitetas (LEU) šiendien priėmė sprendimą įvesti mažiausią stojamąjį balą. 2015 m. stojantiesiems į pirmosios pakopos ir vientisąsias studijas numatytas minimalus balas – 2.

„LEU valstybės finansuojamose vietose studijuojančių studentų minimalus balas yra aukštesnis nei ŠMM siūlo įvesti. Pedagogines studijas renkasi pakankamai motyvuoti studentai, taigi minimalaus balo įvedimas labiau orientuotas į valstybės nefinansuojamose vietose ketinančius studijuoti studentus. Tikimės, kad balo įvedimas paskatins moksleivius atsakingiau pasverti savo galimybes, renkantis studijas universitete ar kolegijoje, stiprins studijų kokybę“, – teigia LEU studijų prorektorė prof. Vilija Salienė.

Primename, kad Švietimo ir mokslo ministerija kreipėsi į aukštąsias mokyklas, ragindama skelbti mažiausius priėmimo balus stojantiesiems 2015 metais. Būtinybė įsivesti stojamojo balo kartelę nustatyta Mokslo ir studijų įstatyme.

Stojantiesiems į valstybės finansuojamas vietas minimalią kartelę nustato Švietimo ir mokslo ministerija. 2015 m. pretenduojantiems gauti valstybės finansavimą studijoms reikės būti išlaikius bent du brandos egzaminus: lietuvių kalbos ir literatūros (valstybinį – stojant į universitetus, valstybinį arba mokyklinį – stojant į kolegijas) ir užsienio kalbos valstybinį egzaminą. Priėmimo į mokamas studijas sąlygas nusistato kiekviena aukštoji mokykla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių