Lietuvos ginkluotės inspektoriai tikrins dalinius Serbijoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariuomenės ginkluotės kontrolės inspektoriai kartu su kviestiniais inspektoriais iš Nyderlandų bei Estijos antradienį ir trečiadienį Serbijoje atliks pasirinkto rajono inspekciją.

Lietuvos vadovaujama tarptautinė ginkluotės kontrolės inspektorių grupė domėsis Serbijos karine veikla rajone šiaurinėje šalies dalyje, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Vadovaudamiesi 2011 metų Vienos dokumento nuostatomis, ginkluotės kontrolės inspektoriai turės galimybę gauti informaciją apie pasirinktame rajone dislokuotuose daliniuose tarnaujančio personalo skaičių, turimų pagrindinių ginkluotės ir technikos sistemų tipus, jų skaičių. Lankydamiesi kariniuose poligonuose ir mokymo laukuose, inspektoriai taip pat galės susipažinti su karinių vienetų vykdoma veikla ir apžiūrėti pagrindinių ginkluotės ir technikos sistemų pavyzdžius.

Įvertinę pasirinkto rajono inspekcijos eigą ir jos metu gautą informaciją, Lietuvos kariuomenės atstovai kartu su kolegomis iš Nyderlandų ir Estijos parengs Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) šalims ataskaitą, kurioje pateiks vertinimą, kaip Serbija vykdo 2011 m. Vienos dokumento reikalavimus.

Šiemet Lietuvos kariuomenės ginkluotės kontrolės inspektoriai jau dalyvavo pasirinkto rajono inspekcijoje Baltarusijoje ir vertinamajame vizite Rusijoje.

2011 m. Vienos dokumentas įpareigoja ESBO priklausančias valstybes kasmet pateikti informaciją apie savo karines pajėgas, gynybinių pajėgumų vystymo planus ir karinį biudžetą, taip pat iš anksto informuoti apie planuojamą karinę veiklą. Valstybės taip pat įsipareigoja priimti savo teritorijoje nustatytą skaičių kitų šalių karinių ekspertų inspekcijų ir vizitų į karinius dalinius. Remdamasi šiuo dokumentu, kiekviena ESBO priklausanti valstybė turi teisę patikrinti, ar kita šiai organizacijai priklausanti šalis nevykdo neteisėtos karinės veiklos, ar neturi nedeklaruotų karinių pajėgumų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Linkevičius vakar ulbavo , kad Lietuva niekur užsienyje nedalyvavo ir nedalyvauja ,DEMAGOGAS .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių