Lietuvos humanitarinė parama pasiekė Ukrainos karius

  • Teksto dydis:

Penkios tonos Lietuvos ir Latvijos humanitarinės pagalbos pasiekė Šiaurės Ukrainos Žitomiro regione tarnaujančius karius, kurie vykdo Antiteroristinę operaciją, pranešė Ukrainos gynybos ministerija.

Ministerija nurodo, Lietuvos ir Latvijos labdaros organizacijų savanorių surinkta parama kariškiams perduota penktadienį.

Trimis mikroautobusais jiems atvežta šiltų rūbų, batų, taip pat amunicijos ir medicinos preparatų, skirtų stabdyti kraujavimui.

Kaip praneša Ukrainos gynybos ministerijos atstovai, kartu su labdara pridėti ir informaciniai lapeliai, kuriuose įrašyta „Už jūsų pergalę ir laisvę, broliai, Lietuva su jumis!“.

Rugsėjo pradžioje buvo išsiųstos dvi Ukrainos kariuomenei skirtos humanitarinės paramos siuntos - kariniu lėktuvu „Spartan“ rugsėjo 2 dieną išgabenti Krašto apsaugos ministerijos sauso maisto daviniai bei dalį viešosios įstaigos „Aspectus Memoria“ surinktų maisto produktų, miegmaišių, medikamentų ir kt. daiktų.

Kitą dalį visuomenininkų paramos, taip pat iš valstybės rezervo paimtas palapines, miegmaišius, sulankstomas lovas, generatorius, krosneles ir kt. daiktus rugsėjo 3-iąją į Ukrainą išvežė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento transportas.


Šiame straipsnyje: paramakariaiUkrainakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

siaubas

siaubas portretas
musu vaikai ligoniniese brangaus gygymo negauna, vis per tv akcijos aukokit vaikams,o cia ,siuncia humanitarine parama ,kai paciu vaikai skursta, o kitiems reikia skubaus gydymo ,kur teisybe.

jankis

jankis portretas
kievo chunta ir vakar du vaikus mariupolyje sušaudė,kuo daugiau rems žudikus,tuo daugiau jie žudys

KLP.RU

KLP.RU portretas
Mordi kakie propitije. Banderlogi nastojasije. Nenedo,ne vsia Litva s vami. Xvatit ybivat mirnoje naselenije,cto vi tam natvorili. Protrezveite vi nakonec,xvatit vam samogon zrat i ybivat. Protiv kogo vojujete? Svojix ze ykraincev i ybivaete.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių