Lietuvos kaliniams – per 100 tūkst. eurų dėl blogų kalinimo sąlygų

Europos Žmogaus Teisių Teismas patvirtino taikos sutartis, pagal kurias Lietuva penkiolikai kalinių išmokės per 100 tūkst. eurų žalos atlyginimo dėl prastų kalinimo sąlygų.

„Teismas gavo taikaus susitarimo deklaracijas, kad ieškovai sutiko atsiimti visus tolesnius pareiškimus prieš Lietuvą (...), Vyriausybei prisiėmus įsipareigojimą sumokėti jiems sumas“, – rašoma šį mėnesį paskelbtame Strasbūro teismo sprendime.

Pagal patvirtintą sutartį, 15 kalinių ar jų atstovų per tris mėnesius bus išmokėta 103 tūkst. 800 eurų. Kompensacijų dydis siekia nuo 2200 eurų eurų iki 15 tūkst. 700 eurų.

Lietuvos kaliniai nuolat laimi bylas teismuose dėl blogų kalinimo sąlygų. Maždaug nuo 2016 metų kaliniams nebereikia kreiptis į Strasbūro teismą, nes pasikeitus praktikai žalą ėmė priteisti Lietuvos administraciniai teismai.

Itin prastos kalinimo sąlygos yra Lukiškėse, Vilniaus centre, ir Šiauliuose. Vien 2016 metais išmokos kaliniams valstybės biudžetą patuštino maždaug milijonu eurų.

Teismai pažeidimą paprastai pripažįsta, jei kaliniui tenka mažiau nei trys kvadratiniai metrai erdvės. Jei plotas yra tarp trijų ir keturių metrų, vertinamos ir kitos kalinimo sąlygos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arturas

Arturas portretas
Cia tai geras,kaliniams uz nusikaltimus tukstancius o vaikams vaiku namuose ar varganose seimose spyga.Ir paskiau stebisi kad daug nusikaltimu.Todel ir daro nusikaltimus kad tai pelninga ir dar valdzia uz tai sumoka.

Anonimas

Anonimas portretas
prieš darant nusikaltimus puikiai žinojo kokie kaleimai , taip pat nereikėjo daryt nusikaltimų ,.

...

... portretas
Šustauskas kažkada gerą planą praturtėjimui pasiūlė...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių