Lietuvos kariams vis dažniau prireikia vokiečių kalbos

  • Teksto dydis:

Stiprėjant Lietuvos ir Vokietijos kariuomenių bendradarbiavimui, poreikis Lietuvos kariams kalbėti vokiškai auga, sako Sausumos pajėgų vadas.

Tai brigados generolas Valdemaras Rupšys pareiškė susitikęs su Vokietijos sausumos pajėgų vadu generolu leitenantu Jorgu Vollmeru (Jorgu Volmeriu).

„Matome augantį poreikį Lietuvos kariams mokėti vokiečių kalbą, nes tai stipriai padidintų mūsų galimybes integruotis į Vokietijos kariuomenės štabus“, – ketvirtadienį išplatintame pranešime cituojamas V. Rupšys.

Pasak jo, jau dabar yra numatoma siųsti Lietuvos karininkus trejų metų rotacijai tarnauti vokiečių Sausumos pajėgų 10-osios tankų divizijos štabe vyresniųjų karininkų pozicijose.

Generolai taip pat aptarė Lietuvos kariuomenės brigados „Geležinis Vilkas“ specialistų rengimo galimybes. Sutarta šiais metais pradėti mokyti technikos priežiūros specialistus, o nuo kitų metų rengti būrio ir kuopos vadus Vokietijos kariuomenės Kovinio rengimo centre Altmarke.

Karininkai diskutavo ir apie galimybes didinti bendro karinio rengimo apimtis.

Pastaraisiais metais Lietuvos ir Vokietijos bendradarbiavimas gynybos srityje augo. Lietuva iš Vokietijos perka pėstininkų kovos mašinas, savaeiges haubicas, šarvuočius, laivų pabūklus, automatinius šautuvus ir granatsvaidžius.

Pernai Vokietija ėmėsi vadovauti Lietuvoje dislokuotam tarptautiniam NATO batalionui, ji taip pat yra daugiausia rotacijų NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse atlikusi valstybė.

Lietuvos kariai Jungtinių Tautų operacijoje Malyje saugo Vokietijos karių stovyklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to ANONOMAS

to ANONOMAS portretas
O kodėl negali.....vieną -ruskių jau išmokai.....

..Atvyko i Lietuva tai tegul mokosi lietuviu kalbos..

..Atvyko i Lietuva tai tegul mokosi lietuviu kalbos.. portretas
Jus! dar "psakikit" kad dar ir amerikonai-"tegul mokosi lietuviu kalbos.":)))))

...

... portretas
Lietuviai iš vienos pusės, vokiečiai iš kitos - ką okupuot ruošiamės?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių