Lietuvos karinis laivas baigia budėjimą NATO daliniuose

  • Teksto dydis:

Pernai metų pabaigoje Lietuvos kariuomenės laivas M53 „Skalvis“ baigė pusės metų trukmės budėjimą NATO greitojo reagavimo pajėgose ir dalyvavimą Aljanso priešmininių laivų grupės junginio veikloje.

Per išminavimo operacijas „Skalvis“ jūros dugne aptiko penkias jūrines minas, o vertinant priešmininio laivo pasirengimą vykdyti užduotis laivas gavo aukščiausius NATO nuolatinės parengties priešmininių laivų pirmos grupės junginio štabo įvertinimus, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Junginys, kurio sudėtyje buvo Lietuvos karinis laivas, per pusę metų aplankė apie 20 uostų. Tranzito tarp uostų metu NATO laivų junginys nuolat vykdė junginio taktinius mokymus.

Rugpjūčio mėnesį NATO laivų junginys taip pat vykdė išminavimo operaciją prie Norvegijos krantų, rugsėjį dalyvavo Baltijos jūroje, Danijos, Lenkijos, Švedijos ir Vokietijos vandenyse vykusiuose didelio masto kariniuose mokymuose „Šiaurės krantai 2016".

„Skalvis“ kartu su kitais NATO laivais taip pat dalyvavo įvairiose pratybose, išminavimo operacijoje Vokietijos sąsiauryje, vykdė minų paieškos operaciją Rygos įlankoje ir Irbės sąsiauryje.

NATO nuolatinės parengties priešmininių laivų junginio paskirtis – aprūpinti Aljansą nuolatiniais jūrų pajėgumais pratybų ir realių operacijų atvejais. Šis junginys veikia šiaurės Europos vandenyse, kur vykdo išminavimo operacijas jūroje, dalyvauja kituose NATO šalių tarptautiniuose mokymuose jūroje ir pratybose su NATO partneriais. Šis junginys taip pat gali būti naudojamas reaguojant į krizes.

Lietuva priešmininius laivus dalyvauti NATO nuolatinės parengties priešmininių laivų 1-os grupės junginio veikloje skiria nuo 2006 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Atrodo, kaip Nojaus gelda... Greitai, Lietuvos karo laivyne, turetu atsirasti torpedines baidares, kamikadze- kanojos ir t.t. Toks jausmas, kad baigia ne tik budejima, bet ir savo egzistavima. Tipo siuncia savo laivus utilizavimui, kad savo vandenis netersti.

....

.... portretas
O varge kokia priešistorinė barža...

Kilas

Kilas portretas
jankiš iš kitos pusės bus ŠIKNA J... :D :D ;D
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių