Lietuvos pasieniečiai neįleido dar vieno motociklininko iš Rusijos

  • Teksto dydis:

Druskininkų pasieniečiai pirmadienį iš Baltarusijos neleido į Lietuvą įvažiuoti Rusijos motociklininkui, argumentuodami, kad jis negalėjo pateisinti atvykimo į Šengeno erdvę tikslo ir neturėjo sąlygas pateisinančių dokumentų.

Prieš tai šio motociklininko neįsileido Lenkijos pareigūnai, antradienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

1971 metais gimęs Rusijos pilietis su motociklu BMW į Lietuvą patekti bandė per Raigardo kontrolės punktą, pasienyje su Baltarusija. Užsienietis turėjo vizą, tačiau Druskininkų pasieniečių paklaustas apie kelionės tikslą jis painiojosi, atsakymai buvo nerišlūs, vyras negalėjo tiksliai nurodyti, kur ir ko važiuoja, teigia VSAT.

Atlikus visus dokumentų formalumus motociklininkas grįžo į Baltarusiją.

Tai trečias motociklininkas Rusijos pilietis, kurio iš Baltarusijos pastarosiomis dienomis neįsileido Lietuvos pasieniečiai. Šeštadienį VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai patikrino kartu važiavusių 1971 metais ir 1979 metais gimusių Rusijos piliečių, motociklų „Suzuki“ ir „BMW“ rusiškiais numeriais vairuotojų, dokumentus.

Anot VSAT pranešimo, abu jie neįleisti į šalį, nes neturėjo dokumentų, pateisinančių buvimo tikslą ir sąlygas. Be to, „Suzuki“ buvo apklijuotas Lietuvoje uždrausta sovietine simbolika, o tai irgi yra priežastis transporto priemonei ir jo vairuotojui neleisti kirsti sienos. Šie motociklininkai taip pat turėjo grįžti į Baltarusiją.

Beje, abiem šiems užsieniečiams prieš metus įvažiuoti į Šengeno erdvę dėl panašių priežasčių neleido ir Lietuvos, ir Lenkijos pasieniečiai.

Rusijos žiniasklaida pranešė, Lietuva neįsileido Rusijos baikerių klubo „Naktiniai vilkai“ narių, kurie vyko į Berlyną paminėti pergalės Antrajame pasauliniame kare 71-ąsias metines.

1989 metais, dar prieš Sovietų Sąjungos subyrėjimą, įkurtas baikerių klubas „Naktiniai vilkai“ dabar turi apie 5 tūkst. narių visoje Rusijoje ir kai kuriose buvusiose sovietinės imperijos respublikose. Šio klubo vadovas Aleksandras Zaldostanovas palaiko artimus ryšius su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, kuris ne kartą yra dalyvavęs baikerių organizuojamuose nacionalistiniuose renginiuose.

Šie baikeriai aktyviai veikia Ukrainai priklausančiame Krymo pusiasalyje nuo 2014 metų kovą Maskvos įvykdytos tos teritorijos aneksijos, taip pat Ukrainos prorusiškų separatistų kontroliuojamame Luhansko regione, kur kai kurie „Naktinių vilkų“ nariai prisidėjo prie kovotojų pajėgų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kada

Kada portretas
Neįleisti su šengeno viza paduos į Europos teismą , nuostuolius padegti? Ir laimės. Gal zmogelis pas meilužė varė.

Durneliui

Durneliui portretas
Kas čia antirusiško? Kad okupantų ištremtų civilių kapus sutvarko?

kaunas

kaunas portretas
Tikiuosi ir antirusiskos misijos ,,SIBIRAS,, rusai neisileis.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių