Iš Lietuvos šiemet išvyko per 54 tūkst. gyventojų

Iš Lietuvos iki gruodžio mėnesio šiemet emigravo per 54 tūkst. gyventojų – daugiau nei pernai, tačiau auga ir atvykusiųjų skaičius.

Statistikos departamento duomenimis, iš 54 tūkst. 560 išvykusiųjų šiemet 51 tūkst. 825 buvo Lietuvos piliečiai. Pernai per visus metus Lietuvą paliko 50 tūkst. 333 gyventojai.

Daugėja ir atvykstančiųjų: iš viso iki gruodžio imigravo 26 tūkst. 410 asmenys, iš jų 16 tūkst. 938 yra Lietuvos piliečiai. Tuo metu per visus 2016-uosius Lietuva sulaukė 20 tūkst. 162 imigrantų.

Išvykusiųjų lapkritį skaičius kol kas mažiausias šiemet – 3672 gyventojai. Pirmaisiais metais mėnesiais išvykimą deklaravo po 6–7 tūkst. žmonių.

Kai kurie ekspertai metų pradžioje išaugusią emigraciją sakė esant laikina tendencija, nes dalis emigrantų galėjo suskubti deklaruoti išvykimą, kad išvengtų prievolės mokėti privalomojo sveikatos draudimo mokestį, kiti galbūt skubėjo į Britaniją, kol ši šalis nesiėmė ribojimų artėjant pasitraukimui iš Europos Sąjungos.

Dėl emigracijos ir visuomenės senėjimo Lietuvos gyventojų skaičius sumažėjo nuo 3,7 mln. 1990 metais iki 2,8 mln. šiais metais.


Šiame straipsnyje: Lietuvaemigracijastatistika

NAUJAUSI KOMENTARAI

PETRAS

PETRAS portretas
Tai jau buvo numatyta, kada TSKP Generalinis sekretorius Leonidas Brežnevas pasirašė Helsinkio Baigiamojo Pasitarimo dokumentus. p.s. Lietuva išstos iš Tarybų Sąjungos, bet lietuviai išvyks iš Lietuvos - Lietuva liks be lietuvių.

Pone Grybas

Pone Grybas portretas
Tiesiog reikia aiskinti zmonems, kad rizikos beveik nera ir gyvenimas gereja. Mes nepriklausomi ir turime buti laimingi vien del to. O pinigu trukumas ir kainu augimas, tai ne problema visai...bent as ir mano draugai juokiu pokyciu nepastebejome

Kauno Buduliui

Kauno Buduliui portretas
Kas idomu gereja tam tavo Kaune???Nutrešes miestas vien maximos ir iki,atsirado čia veikejas eik snega kasti toliau nekomentaves
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių