Lietuvos vadovai pasveikino Ukrainą nepriklausomybės dienos proga

  • Teksto dydis:

Lietuvos vadovai sveikina Ukrainą, trečiadienį švenčiančią 25-ąsias nepriklausomybės metines.

„Prieš ketvirtį amžiaus Ukrainos tauta vieningai nusprendė kurti nepriklausomą valstybę. Įveikdami visus Jūsų šaliai tenkančius iššūkius išsaugokite šią vienybę, nes tik taip galėsite toliau ryžtingai eiti reformų keliu, kurti skaidrias institucijas ir pateisinti būsimųjų kartų lūkesčius gyventi šiuolaikiškoje ir klestinčioje Ukrainoje“, – sakoma D.Grybauskaitės sveikinime prezidentui Petro Porošenkai, kurį cituoja šalies vadovė spaudos tarnyba.

Šiemet Lietuva ir Ukraina mini ir diplomatinių santykių dvidešimt penkerių metų sukaktį.

Prezidentė pabrėžė, kad per šiuos metus abiejų šalių piliečiai tapo ypač artimi, o būtent abipusė žmonių parama kuria tvirčiausią pamatą sėkmingam valstybių bendradarbiavimui.

Pasak šalies vadovės, Lietuva tvirtai remia Ukrainos žmones, o šiemet tai simboliškai patvirtina Lietuvos karių dalyvavimas Ukrainos Nepriklausomybės dienos parade.

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius Ukrainos Nepriklausomybės dienos proga pasveikino šalies premjerą Volodymyrą Groysmaną.

„Džiaugiuosi, kad Lietuvos ir Ukrainos bendradarbiavimas yra toks intensyvus, leiskite man išreikšti padėką už nuoširdų ryšį tarp mūsų šalių. Mes pasirengę ir toliau padėti Jums reformų kelyje. Tikiu, kad žengdama europinės integracijos link Jūsų šalis sukurs laisvą ir klestinčią visuomenę“, – sakoma premjero A.Butkevičiaus sveikinimo laiške.

Vyriausybės vadovas taip pat pabrėžė, kad Lietuva remia ir visada rems Ukrainos nepriklausomybę bei šalies teritorinį vientisumą.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininką Andrijų Parubijų ir Ukrainos žmones pasveikino Lietuvos Seimo vardu.

Anot jos, Lietuvą ir Ukrainą sieja panašūs likimai, laisvės siekis ir noras būti Europos šalių šeimoje.

„Nuoširdžiai tikiu, kad Jūsų valstybei pavyks pasiekti užsibrėžtus tikslus ir sėkmingai įgyvendinti eurointegracinius siekius“, – išsiųstame sveikinime rašo Seimo vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių