Linkime sėkmės: abiturientai laiko istorijos valstybinį brandos egzaminą

  • Teksto dydis:

Pirmadienį abiturientai laikys istorijos valstybinį brandos egzaminą.

Jį pasirinko apie 7,7 tūkst. kandidatų.

„Istorijos valstybinis brandos egzaminas skirtas patikrinti mokinių istorinio mąstymo gebėjimus, kai Lietuvos bei pasaulio istorinės raidos reiškiniai ir procesai analizuojami, interpretuojami bei vertinami“, – sako Nacionalinės švietimo agentūros direktorė Rūta Krasauskienė.

Į populiariausių pasirenkamų brandos egzaminų trejetuką patenkantį istorijos valstybinį brandos egzaminą pernai pasirinko beveik 7,6 tūkst. kandidatų. Jį išlaikė 99,1 proc. kandidatų.

Istorijos valstybinis brandos egzaminas trunka tris valandas.

Jo užduotis susideda iš dviejų dalių. Pirmoji – klausimai su pasirenkamaisiais atsakymais: pateikiami keturi pasirenkamieji atsakymai, iš kurių vienas yra teisingas. Antrąją dalį sudaro atviro tipo klausimai pagal pateiktus istorijos šaltinius.

Šiemet brandos egzaminų sesija prasidėjo birželio 5 dieną ir truks iki birželio 27 dienos. Jos rezultatai bus paskelbti iki liepos 13 dienos.

Nacionalinės švietimo agentūros duomenimis, brandos egzaminus šiemet iš viso laikys 27 tūkst. 492 bendrojo ugdymo mokyklų ir profesinių mokyklų baigiamųjų klasių moksleiviai.

Lietuvoje norintieji gauti brandos atestatą turi išlaikyti du brandos egzaminus: privalomą lietuvių kalbos ir literatūros bei dar vieno dalyko brandos egzaminą arba atlikti brandos darbą.

Iš viso kandidatai gali rinktis ir laikyti ne daugiau kaip septynis brandos egzaminus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ar vis dar tuos pokario skerdikus ir veltė džius, vengusius darbo, kiūtojusius miškuosecir žudžiusius padorių žmoni vaikus kaimuose, plėšikavusous vadinate partizanais? Nu, gal nebejuokinkite nei vietinių monių, kurie viską atsimena, nei užsienio. O tuos kur toli į rytus nuvykę imdavo daugybę lietuvių, laižė pasturgalius tarybų valdžiai ir prisivogę mirusiųjų tautiečių daiktų bei pinigų grįžo išprotėję atgal su sufalsifikuotom biografijom ur dokumentais, kur visokie recidyvistai ir jų palikuūnys tapo Lietuvoj ir juristais, ir tarnautojais valdžioj, ir politikams, profesoriais, tuos visus kodėl istoriškai išrūšiavote ne prie visuomenės šiukšlių? Kaip bus? Demagogijos pakrovėt į vaikų galvas po 1990 m.

KOKIOS ISTORIJOS?...

KOKIOS ISTORIJOS?... portretas
Perrašytos landsberginės šutvės ar Petkevičiaus?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių