Liudytojų apklausos baigtos

Apklausęs šešis policijos į teismą atvesdintus liudytojus, Darbo partijos juodosios buhalterijos bylą nagrinėjantis teismas vakar paskelbė, kad į posėdžius daugiau jokie liudytojai nebus kviečiami.

Tarp tų asmenų, kurių atvykimu teko pasirūpinti policijai, – Darbo partijos frakcijos dabar referento pareigas einantis Sergejus Dobriakovas, Kęstutis Kriaučionis, su kuriuo ketverius metus gyveno kaltinamoji Vitalija Vonžutaitė, ir buvusi Darbo partijos centrinės būstinės administratorė Laura Umbrasaitė, dabar Krapukaitienė. Pastarosios liudijimai ir per ikiteisminį tyrimą duoti parodymai teismo salėje procesą stebintiems žiūrovams sukėlė juoką.

Moteris pasakojo, kad 2005–2006 m. Darbo partijos centrinėje būstinėje dirbo administratore. Gaudavo apie 500 litų algą. Prisiminė, kad būstinėje dirbo kaltinamieji V.Vonžutaitė ir Vytautas Gapšys. Kitą kaltinamąją Mariną Liutkevičienę liudytoja įvardijo kaip buhalterę.

L.Krapukaitienė buvo kviečiama prie teisėjų stalo, ten jie moteriai rodė kasos išlaidų orderius ir klausė, ar juose yra jos parašas. Atlikę rašysenos ekspertizę, ekspertai konstatavo, kad parašas yra L.Umbrasaitės.

"Panašu į mano, bet neprisimenu, galbūt ant tuščių pasirašinėjau. Tiksliai neprisimenu", – aiškino liudytoja.

Tada teisėjai pasiteiravo, su kuo per bylos tyrimą buvo atlikta akistata. "Su Versecku (Generalinės prokuratūros prokuroru – BNS past.)", – atsakė liudytoja ir salėje sukėlė didelę juoko bangą.

"Galbūt ant tuščio galėjau pasirašyti. Ant tuščių (kasos pajamų orderių – BNS past.) pasirašau, kai man kyla noras. Kada noriu, tada pasirašau. Nedažnai – ne kas savaitę, ne kas mėnesį, negaliu pasakyti", – teisėja perskaitė per ikiteisminį tyrimą liudytojos duotus parodymus.

Juos paskelbus pilna žiūrovų salė, kurią daugiausia užpildė, pasak teismo darbuotojų, teisės studentai, leipo juokais.

Vienas kaltinamųjų Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas vakar aiškino, jog parodymus duos, tačiau norėtų, kad būtų apklausta daugiau liudytojų. Teismas dar spręs, ar tenkinti V.Uspaskicho norus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių