Dalis LRT tarybos narių ragina neskubinti portalo pertvarkos

Dalis Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos tarybos narių antradienį ragino LRT administraciją neskubinti planuojamos visuomeninio transliuotojo interneto portalo lrt.lt pertvarkos.

Su pertvarka supažindinus tarybos narius, keli iš jų reiškė abejones, ar reforma gali vykti sklandžiai, dėl jos nesutariant administracijai ir portalo vyriausiajam redaktoriui Vladimirui Laučiui.

Pagal administracijos patvirtintą nuo vasario įsigaliojantį pertvarkos planą, portalu rūpintis planuojama pavesti naujai kuriamam LRT Interneto departamentui.

„Kažin, ar tai funkcionuos, jeigu tai prasideda nuo tokių nedarnų“, – sakė Lietuvos Vyskupų konferencijos deleguotas tarybos narys Darius Chmieliauskas.

Jam antrino Lietuvos Švietimo tarybos deleguota Vilija Targamadzė: „Mano pasiūlymas yra: diskutuokite, susitarkite ir bus konsensusas, nes nuo įtampų pradėti nereikia“.

Reformos iniciatoriai sako, kad ji leis geriau išnaudoti technologijas gerinant portalo turinį ir sklaidą.

Pertvarką pristačiusi LRT Administravimo ir veiklos vystymo departamento vadovė Asta Nausėdė tvirtino, kad po jos visuomeninis transliuotojas daugiau dėmesio kreips į sklaidą socialiniuose tinkluose ir tobulins mobiliąsias programėles, o lrt.lt įgaus daugiau autonomiškumo.

Tačiau lrt.lt redaktorius V. Laučius teigė, kad po reformos struktūriškai sumažės portalo svarba.

„Mes šiuo metu tampame vienintele, ko gero, Lietuvos interneto žiniasklaidos priemone, kurios redakcija yra nukišta giliai po įvairiais techniniais padaliniais“, – sakė jis.

Anksčiau V. Laučius nuogąstavo, kad pertvarka sumažins portalo žurnalistų vaidmenį, o po jos lrt.lt gali atsirasti partnerių turinio.

LRT generalinio direktoriaus pavaduotojas Rimvydas Paleckis teigė, kad prieš maždaug savaitę su portalo darbuotojais sutarta taisyti po reformos galbūt iškilsiančius nesklandumus.

„Mes susitikimo metu (...) su visa portalo redakcija atsakėme į visus klausimus ir iš esmės susitarėme, (...) kad darome, o jeigu kas ne taip, tai taisome“, – sakė R. Paleckis.

Jis BNS nurodė, jog vykstant pertvarka į LRT Interneto departamentą ieškoma šešių naujų darbuotojų.

LRT taryba yra aukščiausioji visuomeninio transliuotojo valdymo institucija, turinti atstovauti visuomenės interesams. Ji sudaroma šešeriems metams iš 12 asmenų – visuomenės, mokslo ir kultūros veikėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių