M. Garbačiauskaitė-Budrienė: „Duokim garo“ eteryje išliks

Naujoji LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė žada pokyčių administracijoje, tačiau ne transliuotojo produkcijoje. „Esu LRT gerbėja“, – specialioje tiesioginėje portalo LRT.lt transliacijoje tvirtina naujoji vadovė.

Balandį darbą pradėsianti M. Garbačiauskatė-Budrienė tikina, kad pirmasis jos uždavinys bus įvertinti situaciją. „To tikrai nebus galima padaryti labai greitai, nes organizacija – didžiulė. Pirmi darbai – atsivesti komandą, patvirtinti pavaduotojus ir, ilgai nedelsiant, pradėti darbus“, – kalba naujoji vadovė.

Ji jau žino, kas bus jos komandos nariai, tačiau pavardžių atskleisti dar negali. M. Garbačiauskaitė-Budrienė pripažįsta, kad valdyti daugiau nei 500 darbuotojų turintį nacionalinį transliuotoją jai bus iššūkis, nes „Delfi“ ji vadovavo kone dešimtkart mažesniam kolektyvui.

„Kai išėjau iš „Delfi“, ten dirbo 160 žmonių. Aš vadovavau redakcijai, kurią sudarė 60 darbuotojų. Žinoma, LRT yra daug didesnis kolektyvas, daug didesni iššūkiai, bet ir daug įdomiau. Tai – man visiškai naujos sritys, bet tikiuosi, kad savo patirtį, kurią įgijau „Delfi“, puikiai pritaikysiu ir čia“, – sako generalinė direktorė.

Ilgametę patirtį interneto portale turinti M. Garbačiauskaitė-Budrienė dabar vienu savo prioritetų laiko LRT.lt portalą.

„Reikia pasakyti, kad, palyginti su kitomis medijomis, pavyzdžiui, radiju ir televizija, internetui reikėtų kiek daugiau postūmio. Jis nėra toks geras. Reikėtų skirti daugiau dėmesio, resursų.

Pirmiausia, reikia pagalvoti, kaip didžiąją dalį turinio, kurį sukuria LRT grupė, pateikti internetu vartotojui patogiais kanalais. Mano programa didele dalimi tuo ir remiasi: kaip LRT turinį integruoti ir „nunešti“ į portalą bei socialinius tinklus. Portalas turi didelį potencialą, ypač turint omeny tai, kad Lietuvoje skaitytojai mėgsta skaityti naujienų portalus, gauna informacijos“, – svarsto naujoji nacionalinio transliuotojo vadovė.

M. Garbačiauskaitė kol kas bijo žadėti, kurioje vietoje reitingų lentelėje turėtų atsirasti LRT.lt portalas, būtent dėl to, kad kone du dešimtmečius dirbo toje srityje ir labai gerai žino, kaip sunku kelti naujienų skaitomumą ir užsikariauti pozicijas.

„Norėčiau atkreipti dėmesį, kad mūsų tikslas nėra vien tik skaitomumas ir populiarumas. Pirmiausia, svarbus kokybiškas turinys, misija. Suprantama, kad LRT yra tam tikri kokybės standartai, edukacinis, šviečiamasis turinys. Reikia suprasti, kad, atsisakant kriminalų, pigaus popso ar bulvarinių naujienų, galimybės populiarėti yra apribotos, tačiau yra daug kitų puikių produktų, kaip, pvz., „Eurovizija“, kurią puikiai galima išnaudoti skaitomumo didinimui“, – tvirtina ji.

M. Garbačiauskaitė-Budrienė didelių pokyčių nacionalinio transliuotojo turinyje kol kas nežada, nes ir esama situacija ją tenkina.

„Esu LRT gerbėja. Radijuje nuolat klausau „60 minučių“, man labai patinka vakarinis dienos apibendrinimas. Taip pat pasiklausau „Lietuvos dienos“. Televizijoje, žinoma, man patinka visos politinės, diskusinės laidos. Taip pat mėgstu sekmadienio dokumentiką ir Erkiulį Puaro, ir, nesijuokite, bet ir brolių Grimų pasakas pasižiūriu, ir „Gustavo enciklopediją“. Žinoma, pasižiūriu ir šiek tiek kultūros laidų“, – savo, kaip televizijos žiūrovės ir radijo klausytojos, įpročius vardija M. Garbačiauskaitė-Budrienė.

Paklausta, ar eteryje išliks ypač senjorų pamėgta pramoginė programa „Duokim garo“, naujoji LRT vadovė pokyčių čia nežada: „Nesu tikslinė „Duokim garo“ auditorija, bet suprantu, kad Lietuvoje yra didelė dalis žmonių, kurie ją žiūri, tai patvirtina ir reitingai. Ji turi išlikti LRT eteryje.“

Visas pokalbis – vaizdo įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tiesa

tiesa portretas
isliks nuolanki 141tarne ,be objektyvumo.

???

??? portretas
Nepatinka pageidavimų koncertas? O kas verčia žiūrėti? Yra kam patinka.

Anonimas

Anonimas portretas
> NA NA Taigi ta pati šutvė tarnaujanti tam pačiam klanui.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių