Magistralėje Vilnius-Kaunas apsisukimo vietas pakeis dviejų lygių sankryžos

  • Teksto dydis:

Siekiant pagerinti eismo saugą, magistralėje Vilnius-Kaunas pradedamos rekonstruoti ties Moluvėnais ir Žiežmariais esančios sankryžos. Šiuose magistralės ruožuose neliks apsisukimų per skiriamąją juostą, bus įrengtos dviejų lygių sankryžos su jungiamaisiais keliais.

Abi sankryžos yra prie pat gyvenamų vietovių. Eismo intensyvumas rekonstruojamuose kelio ruožuose yra didesnis kaip 20 tūkst. automobilių per parą, iš jų apie penktadalį sudaro sunkusis transportas. Per pastaruosius 4 metus Moluvėnų sankryžoje (21,1-23,1 km kelio A1 ruože) registruoti 6 eismo įvykiai, kuriuose 3 žmonės žuvo, 3 buvo sužeisti. Žiežmarių sankryžoje (61,5-64,5 km kelio A1 ruože) registruoti 5 eismo įvykiai, kuriuose buvo sužeisti 7 žmonės. Tikimasi, kad šiose vietose įrengtos dviejų lygių sankryžos padės išvengti eismo nelaimių.

Ties Moluvėnų sankryža už kelių šimtų metrų vienoje kelio pusėje yra apgyvendinti kolektyviniai sodai, kitoje pusėje - Moluvėnų gyvenvietė. Eismo saugai gerinti rekonstruojamame kelio ruože bus įrengta dviejų lygių sankryža ir tunelinis viadukas, nutiesti jungiamieji keliai, neliks apsisukimo per skiriamąją juostą.

Prie Žiežmarių į magistralę Vilnius-Kaunas iš abiejų pusių viename lygyje įsijungia rajoniniai keliai: iš vienos pusės - kelias Kaišiadorys-Stasiūnai-Triliškės, iš kitos - kelias Žiežmariai-Nemaitonys-Stakliškės. Abiejose magistralės pusėse yra autobusų stotelės, pėstieji į kitą kelio pusę eina tiesiog per magistralę ir jos skiriamojoje juostoje esantį praėjimą. Atsižvelgiant į esamą eismo situaciją šiame magistralės ruože bus įrengta dviejų lygių sankryža ir tunelinis viadukas, pastatytas pėsčiųjų viadukas, nutiesti jungiamieji keliai, bus panaikintas apsisukimas per skiriamąją juostą. Be to, miškingame ruože abipus kelio bus įrengtos apie kilometro ilgio apsauginės tinklo tvoros nuo žvėrių.

Abiejų sankryžų rekonstrukcija kainuos apie 12,5 mln. eurų. Numatoma, kad apie 75 proc. darbų vertės bus finansuojama Europos Sąjungos fondų lėšomis. Rekonstrukcijos darbus planuojama baigti 2016 m. lapkričio mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To asd

To asd portretas
Žiežmarių svarbiausia.

ASD

ASD portretas
Kažin kuri svarbesnė- Moluvėnų ar Kauno raj. Užliedžių
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių