Maistas Jonavos ligoninėje nustebino: prie dešros ir duonos – cukrus

  • Teksto dydis:

Socialiniame tinkle „Facebook“ žurnalistas Andrius Tapinas pasidalijo maisto Jonavos ligoninėje nuotrauka, kuri nustebino daugelį internautų.

Lėkštėje įdėta dešra, duonos ir batono riekė, gabalėlis sviesto. Šalia jų – pakelis cukraus.

„Negali sakyti, kad ministro Aurelijaus Verygos pastangos ir komisijos, tikrinančios ligoninės maistą, nedavė vaisių. Štai Jonavos ligoninė prie dešros ir duonos jau duoda ir paketėlį cukraus gyvenimui pasaldinti. Prasiplėši, susipili į burną, ko dar norėt.

Ir patalynė – švari, kvepianti. Tiesa su užrašu „Minzdrav“, tai maždaug 35-40 metų senumo, bet vis tiek geriau negu nieko“, – kritikos ministerijai negailėjo A. Tapinas.

Po šiuo įrašu internautai pasidalijo maisto nuotraukomis iš kitų Lietuvos gydymo įstaigų.

„Gruodžio 17 d. gulėjome su vaiku Klaipėdos infekciniame skyriuje. Vaiką, pamačius maistą, sublogino. Kvapas atitiko vaizdą. Paprašiau, kad kuo skubiau išneštų“, – rašė viena internautė.

Kai kurie internautai pasidalijo vaizdais ir iš užsienio ligoninių. 

„Maistas Norvegijos ligoninėje. Nieko „mandro“ – daržovės ir žuvies kotletai“, – pastebėjo viena moteris.

Portalas primena, kad Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) ekspertai pernai vyko į šalies ligonines ir vertino pacientams tiekiamą maistą.

Ministro Aurelijaus Verygos įsakymu sudaryta mobili ekspertų komisija ne tik vertino maisto kokybę, bet ir teikė patarimus bei rekomendacijas, kaip pagerinti ligonių maitinimą.

Tokie tikrinimai inicijuoti viešojoje erdvėje padaugėjus pranešimų apie prastai atrodantį ir nekokybišką maistą šalies ligoninėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kiek € skiria valstybe

kiek € skiria valstybe portretas
tiek ir turime

xxl

xxl portretas
negaliu patiketi , antklodes uzvalkalas tarybiniu laiku !!!! '' МИНЗДРАВ '' , jei ne tie tarybiniai laikai , tai neturetume ka ligoniams pakloti , na ir skurdziai gi mes

Plepat

Plepat portretas
bile plepėti. Aš valstybei moku mokesčius ne už tą numestą dešros gabalą ir nemokėsiu kitai valstybei už jos patalynę. O gal ta dešrytė ir nieko sau, bet kaip ją valgyti nesusipjausčius? Juk peilių ligoninėse neduoda, tik šaukštus, dar kartais - šakutes. Sarmata, ubagystė, skurdas.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių