Maltos ordinas kviečia padėti vienišiems ir skurstantiems senoliams

  • Teksto dydis:

Tūkstančiams senų žmonių Lietuvoje reikalinga pagalba ir finansinė parama, teigia jau dvyliktą kartą rengiamos paramos akcijos „Maltiečių sriuba“ organizatoriai.

Siekiant prisidėti prie geresnio nepriteklių jaučiančių senolių gyvenimo, trečiadienį Vinco Kudirkos aikštėje buvo įkurtas sriubų miestelis ir pradėta tradicinė paramos akcija, rašoma pranešime spaudai.

Trečiadienio popietę vykusios paramos akcijos metu „maltiečiai“ ir jų draugai, rėmėjai, partneriai vaišino praeivius sriuba, arbata ir pyragais. Pasveikinti šventės dalyvių atvyko ilgametis akcijos „Maltiečių sriuba“ globėjas buvęs prezidentas Valdas Adamkus, kvietęs visus prisijungti prie kilnaus „maltiečių“ tikslo, dėkojęs už teikiamą seneliams viltį išgyventi. Pirmąjį sriubos samtį simboliškai įpylė ir akciją iš Vilniaus į kitas Lietuvos vietoves palydėjo Vilniaus vicemerė Edita Tamošiūnaitė. Karšta arbata ir konditerijos meistrų keptais saldėsiais praeivius vaišino lietuviškas prekybos centras „Maxima“.

Maltos ordino organizuojamoje akcijoje dalyvavusi „Maximos“ generalinė direktorė Kristina Meidė įsitikinusi, kad tokios iniciatyvos ne tik moko dalintis, bet ir skatina bendruomeniškumą.

„Nesvarbu jaunas ar senas – visi mes esame nusipelnę oraus gyvenimo, tad stengiamės prisidėti prie geresnės nepriteklių jaučiančių kasdienybės. Šiemet sukanka lygiai dešimt metų nuo mūsų gražios draugystės ir bendradarbiavimo su Maltos ordinu pradžios ir mes labai vertiname šią partnerystę bei džiaugiamės galėdami prisidėti prie gerų jų darbų – „Maltiečių sriubos“ akcijos, dienos centro Vilniuje, kuriame vaikai iš socialiai pažeidžiamų šeimų praleidžia laiką po pamokų, veiklos. Džiaugiuosi, kad drauge ieškome Lietuvai opių problemų sprendimo būdo“, – sako K. Meidė.

Anot „Maltiečių sriubos“ organizatorės Rasos Stukienės prie paramos akcijų prisidedančios didžiosios įmonės geruoju savo pavyzdžiu stiprina mūsų bendruomenę.

„Maltiečių sriubos“ paramos akcijos tikslas – priminti, kad šalia mūsų gyvena tūkstančiai vienišų, skurstančių senolių, kuriems reikia ne tik finansinės pagalbos, bet ir dėmesio, gero žodžio. Pernai „Maltiečių sriubos“ akcijos metu buvo surinkta daugiau kaip 250 tūkstančių eurų, šį parama „maltiečiams“ leido pasirūpinti daugiau nei 2600 visoje Lietuvoje gyvenančių senolių. Tikimasi, kad šiais metais „maltiečių“ pagalba pasieks dar daugiau vienišų šalies senolių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Is socelaus zmogaus daromas asocelus

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Jeigu ne Adamkus nebūtų nei šios Maltiečių sriubos, reikia dėkoti Jam ir jo žmonai, daugiau domėkitės. Kodėl pozuojasi kitam dienraštyje "policininkas" Skvernelis, va čia jau klausimas?

blzz

blzz portretas
matyt pats ateina uz dyka pavalgyti.....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių