Marijampolės pataisos namuose – pažeidimai perkant maitinimo paslaugas

Kalėjimų departamento viešųjų pirkimų tarnyba nustatė, kad perkant maitinimo paslaugas Marijampolės pataisos namuose būta pažeidimų.

Šią informaciją teisingumo ministrei Mildai Vainiutei penktadienį pateikė Kalėjimų departamentas, pranešė ministerija.

Kalėjimų departamentas savo ruožtu BNS nurodė, kad dabar Imuniteto skyrius pradeda tikrinti, ar pirkimo komisijos narių ir kitų Marijampolės pataisos narių darbuotojų veiksmuose nėra tarnybinio nusižengimo požymių, inicijuojant maitinimo paslaugų pirkimą, vykdant jo procedūras ir administruojant pirkimo sutartį.

Anksčiau skelbta, kad pažedimų nustatyta perkant maitinimo paslaugas Alytaus pataisų namuose. Dėl galimos darbuotojų atsakomybės šioje įstaigoje irgi dar atliekamas patikrinimas.

Kaip skelbė BNS, Kalėjimų departamentui pavesta patikrinti Alytaus, Marijampolės ir Kybartų pataisos namų sudarytas sutartis dėl nuteistųjų maitinimo paslaugų teikimo. Šių trijų įstaigų vadovai BNS patvirtino, kad jiems maitinimo paslaugas teikia įmonė „Niklita“.

Ši įmonė maitinimo paslaugas teikia ir Kauno tardymo izoliatoriui. Tarnybinį tyrimą šioje institucijoje atlikusios komisijos duomenimis, buvę izoliatoriaus vadovai buvo sudarę sąlygas „Niklitai“ laimėti viešuosius pirkimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nikita

Nikita portretas
Labai ydomu, kodėl netikrina kitu istaigu maitinimo pirkimu Panevezio, Vilniaus, Siauliu pataisos namu, ar Pravieniskiu??? Ten laimi ne Niklita, o pvz Kretingos maistas ar Pontem. Cia ir arkliui turetu but aisku, kad didieji maitintojai susiskirste regionais kam kur laimeti... Tik va to niekas nemato, nei zurnalistai, net Viesuju pirkimu tarnyba.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių