Medikai iš pacientų ima kyšius ar padėkas?

  • Teksto dydis:

Vilnietė Giedrė ne kartą medikams ir policijos pareigūnams yra davusi kyšius, o kartą patys policininkai moterį palydėjo iki bankomato, kad ši galėtų išsigryninti pinigus.

Tačiau viena korumpuočiausių sričių, pasak vilnietės, yra medicina, nes kyšius medikams duoda labai dažnas žmogus, susidūręs su sveikatos problemomis.

Apie tai LRT televizijos pokalbių laidoje „Svarbios detalės“ prabilusi vilnietė viešai kalbėti neišdrįso – ji savo veidą slėpė už širmos. „Aš supratu, kad esu nusikaltimo bendrininkė, o už tai gresia baudžiamoji atsakomybė“, – laidos vedėjai Živilei Kropaitei sakė pašnekovė.

Tuo tarpu Lietuvos gydytojų sąjungos vadovas Liutauras Labanauskas studijoje tvirtino, kad Lietuvoje medikams nesiūlomi kyšiai, o tik padėkos. „Jūs sėdit ir visai Lietuvai sakote, kad medikai Lietuvoje neima kyšių. Tai ko jūs tikitės, kad mes tapsime nekorupcine valstybe? Man tiesiog pikta klausytis“, – L. Labanauskui sakė už širmos sėdinti Giedrė.

Nors aštrioje diskusijoje sveikatos apsaugos sistemą kaip vieną korumpuočiausių kalbant apie smukųjį kyšininkavimą įvardijo ir Specialiųjų tyrimų tarnybos atstovai, tačiau akivaizdžius faktus neigiantis L. Labanauskas piktinosi, jog diskusijos metu šešėlis ir kaltinimai kyšininkavimu metami visiems 13 tūkstančių Lietuvoje dirbančių gydytojų.

„Mes trylika tūkstančių Lietuvoje dirbančių gydytojų išvadinam kyšininkais“, – emocijų neslėpė L. Labanauskas, o jį teko raminti ir laidos vedėjai Ž. Kropaitei.  Apie kyšininkavimo mastelius, realius atvejus, Lietuvoje įsišaknijusias problemas sveikatos apsaugos sistemoje bei kyšininkavimą policijoje – emocinga diskusija jau šį ketvirtadienį 21.20 val. LRT televizijos pokalbių laidoje „Svarbios detalės“ su Ž. Kropaite.


Šiame straipsnyje: medikaikyšispadėka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Sveikata opus klausimas. Medikas dažnai užsigarantuoja kyšį vienu ar kitu būdu. Tą užsigarantavimą reikėtų perkvlifikuoti reketu, o padėkas ,kad jas duodantis neatsidurtų teisiamųjų suole, per kasą.

Anonimas

Anonimas portretas
Tadai, pagal komentarą spėčiau kad jūs esate medikas, o Adelei jei medicina bus mokama tai gydysis tik turtingieji nes medicininės paslaugos labai brangios ir mes neįpirksime tų paslaugų mažutė operacija kainuos tūkstančiais

Adele

Adele portretas
Su " davimu" susiduriau ne viena karta. Tai yra be galo slykstu ir tai, gerbiamieji, vyksta siandien.Ar meile zmogui siandien traukia jaunima mokytis medicinos? Abejoju.Ne mes daliname valstybes pinigus ir man nerupi kiek gydytojas uzdirba, Ar mokytojo darbas maziau svarbus ir reikalingas. Ar esate kas daves jam kysi? Medicina, jei nera kitos iseities,( nors mes tam visa gyvenima mokame mokescius)turi buti mokama. Nenoriu jaustis slyksciai " kisdama" ir zeminti kita be sazines grauzimo imanti .
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių