Ministerija nepritaria siūlymui laisvės gynėjams kompensuoti dalį būsto nuomos

  • Teksto dydis:

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija siūlo Vyriausybei nepritarti Seime svarstomai iniciatyvai laisvės gynėjams kompensuoti pusę socialinio būsto nuomos išlaidų.

Ministerijos parengtame išvados projekte rašoma, kad kompensaciją už socialinio būsto nuomą įmanoma gauti ir šiandien, tik vadovaujantis „objektyviais kriterijais ir vadovaujantis lygiateisiškumo bei socialinio teisingumo principais“.

Anot jos, šiuo metu socialinio būsto nuomos kompensacija skiriama užtikrinant asmenų ir šeimų lygybę bei įvertinus jų turimą turtą, gaunamas pajamas ir kitus su asmens ar šeimos socialine padėtimi susijusius veiksnius.

„Be to, vadovaujantis Paramos įstatymu, savivaldybių administracijos turi teisę ne tik sumažinti socialinio būsto nuomos mokestį, bet ir nuo jo atleisti. Atsižvelgiant į tai, įstatymo projektu teikiamas siūlymas vertintinas kaip perteklinis“, – rašoma Vyriausybės išvados projekte.

Šiuo metu galiojančiuose įstatymuose per 1991 metų sausio įvykius sužeistiems asmenims įtvirtintos 50 proc. kompensacijos už būsto šildymą, karštą vandenį, geriamąjį vandenį ir nuotekas, dujas, kietąjį ir skystąjį kurą, elektros energiją, laidinio telefono abonentinį mokestį, žemės, esančios po daugiaaukščiu gyvenamuoju namu ir priskirtos kompensacijų už būstą gavėjams, mokestį, bendrojo naudojimo objektų naudojimo išlaikymą ir naudojimąsi jais, komunalinių atliekų išvežimą.

Teisme nagrinėjamoje vadinamojoje Sausio 13-osios baudžiamojoje byloje minima beveik 500 nukentėjusiųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vanga

Vanga portretas
Kur persat ta lygiateisiskuma? Lygus tas ,kuris stovejo pries tankus ir tas , kuris vartesi savo lovoje ir lauke, kuo viskas baigsis? Lygus tie, kurie is savo aukstai kvalifikuoto darbo vos pragyvena ir tie, kuriems Seimas yra LOVYS, is kurio eda jie ir visi juos aplipe gimines ir draugeliai?

laisve

laisve portretas
lietuvos valdzia jau seniai ozurpuota raudoniju ir ju palikuoniu reistu asmenu ir laisves gynejai seniai nustumti i pasalius kad nebutu priminta raudoniems kas jie tolie

nenuostabu

nenuostabu portretas
kur tau ta pida*astija parems kazka apart saves....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių