Ministerija ramina teatrus ir žada informuoti apie finansavimą šį mėnesį

  • Teksto dydis:

Kultūros ministerija ramina nacionalines ir valstybines kultūros įstaigas, jog Profesionaliojo scenos meno veiklos nacionalinė programa, kurioje žadama numatyti finansavimą premjerų kūrimui, bus pristatyta dar rugsėjį.

„Kultūros ministerija užtikrina, kad Profesionaliojo scenos meno veiklos nacionalinė programa bus parengta ir įgyvendinama jau kitais metais, kaip įpareigoja pernai priimtas Lietuvos Respublikos profesionaliojo scenos meno įstatymas. Kultūros ministerija ketina programą pristatyti suinteresuotoms institucijoms dar rugsėjo mėnesį, tad koncertinėms įstaigoms ar teatrams nerimauti nėra pagrindo“, - nurodo ministerija.

Šiemet įsigaliojusiose Teatrų  ir koncertinių įstaigų įstatymo pataisose numatyta atsisakyti premjerų finansavimo įstaigose iš Kultūros rėmimo fondo, tačiau vietoje to numatyta steigti nacionalinę programą, kuria pinigus įstaigoms skirstytų Kultūros ministerija - vis dėlto teatrų vadovai teigė žinių iš ministerijos apie nacionalinę programą nesulaukę. Galimybę gauti papildomų lėšų praradę įstaigų vadovai teigia, jog tai sukels problemų kitų metų repertuarui.

Ministerija nurodo, kad įstatymas priimtas dar pernai rugsėjį, praėjusios kadencijos Seime ir „nėra naujiena įstaigų vadovams“. Taip pat tvirtinama, kad nauja tvarka neatima galimybių įstaigoms siekti Kultūros rėmimo fondo finansavimo kultūrinės edukacijos projektams, teatrai papildomų lėšų renginiams gaus ir iš šimtmečio programos, kuri bus tvirtinama su 2018-ųjų biudžetu.

Kultūros ministerijos teigimu, minimi pokyčiai yra aktualūs 20-čiai ministerijai pavaldžių nacionalinių ir valstybinių kultūros įstaigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių