Ministras atleidžia prekyba poveikiu įtariamą įmonės „Infostruktūra“ vadovą

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis pasirašė įsakymą, kuriuo atšaukė iš pareigų ministerijai pavaldžios valstybės įmonės „Infostruktūra“ direktorių Ričardą Bražėną.

Toks sprendimas priimtas gavus informaciją iš teisėsaugos institucijų, kad R.Bražėnui pateikti įtarimai dėl dviejų nusikalstamų veikų: prekybos poveikiu bei nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo, pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

„Manau, jog oficialiai pareikšti įtarimai dėl dviejų sunkių nusikalstamų veikų užkerta kelią minėtam asmeniui toliau vadovauti šiai įmonei“, - pranešime cituojamas ministras S.Skvernelis.

„Infostruktūra“ direktorius iš pareigų atšaukiamas nuo šių metų sausio 30 dienos. Jam bus išmokėta dviejų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka bei kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas.

R.Bražėnas yra įtariamasis Generalinės prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamame ikiteisminiame tyrime dėl prekybos poveikiu stambiu mastu siekiant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais VRM vykdytų viešųjų pirkimų. Pareigūnai tiria galimus neskaidrius VRM viešuosius pirkimus. Šiame tyrime taip pat figūruoja valdančiajai koalicijai priklausanti partija „ Tvarka  ir teisingumas“. Jos būstinėse atlikta keliolika kratų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

UŽSIIMATE TIK SMULKME

UŽSIIMATE TIK SMULKME portretas
O kada vadinamąjį "milių" ratelį sutvarkysit, a? Nereikia taip toli išsigimėlių ieškoti - jie telkiasi MRU, Pavilnyje, Šešknėje...Įkliuvo, nes nepatyrę, o štai narkomanų "milių" ratelis įgudęs, ir dozavimą žino, ir maišymo proporcijas...Dalė Miliuvie.ė puikia dar nuo 1979 metų žino, kiek uždirbti galima iš kvaišalų pardavinėjimo ir vaikų paruošimo tapti aukomis ir pasismaginimu iškrypusiems pedofilams kaip Knystautas ar Smolskus, ar koks teisėjas Pavilny ar prokurorė, mėgstanti šviežieną...viskas vyksta su MRU priedanga - židinys korupcijos ir išsigimimų - ten.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių